Κραυγή απόγνωσης από την Έφη που ταΐζει με χόρτα τα παιδιά της για να επιβιώσουν


Η γνωστή ψυχολόγος Τερέζα Βαλαβάνη κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει την Εφη και τα τέσσερα παιδιά της, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε χωριό της Πεδιάδας, κάτω από τραγικές συνθήκες. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είναι άνεργα, τα άλλα δύο πηγαίνουν στο γυμνάσιο και το δημοτικό αντίστοιχα, και η μητέρα τους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μαζεύει χόρτα για να τρώνε, και τα παιδιά να μην έχουν δυνάμεις να πάνε στο σχολείο. Η κ. Βαλαβάνη προχωρά ένα βήμα παραπάνω και εκτός από τη συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων προτείνει λύσεις που θα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα την 5μελή οικογένεια.

Γράφει η κ. Βαλαβάνη:

Γνώρισα την Έφη προ 20ετίας, όταν πέθανε ο πατέρας μου, σαν μια γυναίκα πολύ φτωχή από χωριό, που αναλάμβανε ν’ ανάβει τα καντήλια στους τάφους των αγαπημένων νεκρών μας στο νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου. Όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε μια επαφή, την είχα επισκεφτεί και στο νοσοκομείο όταν έμπαινε με τα χρόνια προβλήματα υγείας, που την ταλαιπωρούσαν και  την κατέστησαν ανήμπορη με αναγνωρισμένη αναπηρία 67%, λόγο πνευμονικής και καρδιακής ανεπάρκειας και κινητικών προβλημάτων. Εδώ και 4 χρόνια χήρα, ο άντρας της πέθανε από καρκίνο, με πήρε πριν λίγες μέρες τηλέφωνο απελπισμένη, μη έχοντας την δυνατότητα να θρέψει τα 4 παιδιά της. Τα δυο μεγαλύτερα, ένα κορίτσι 29 και ένα αγόρι 24 χρονών άνεργα, τα δυο μικρότερα μαθητές, το αγόρι 16 χρονών του Γυμνασίου, 11 χρονών η μικρή της κόρη στο δημοτικό. «Μαζεύω από τα χωράφια και βράζω χόρτα, δεν έχουμε ούτε λάδι να τους βάλουμε. Τα παιδιά δεν έχουν δυνάμεις να πάνε στο σχολείο, δεν έχουν ούτε γάλα να πιούν». Μια ιστορία κοινωνικής εξαθλίωσης όχι πια ασυνήθιστη στις μέρες μας. Η Έφη με παρακάλεσε, αν μπορώ να την βοηθήσω να συγκεντρώσει τρόφιμα. Κι εγώ σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να την βοηθήσουμε όχι μόνο σήμερα να ξεπεινάσει μαζί με τα παιδιά της και αύριο που θα την έχουμε ξεχάσει πάλι, όπως και όλους τους άλλους πεινασμένους, να βρεθεί σε χειρότερη μοίρα.

Εκτός από τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και ότι άλλο μπορεί να μαζευτεί για την οικογένεια της Έφης, σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να τους βοηθήσουμε χαρίζοντας τους μερικές κότες που να γεννάνε αυγά, 2-3 κατσίκες για γάλα, κουνέλια, ένα μικρό κομμάτι γης εκεί κοντά στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδας που μένουν να φτιάξουν ένα κήπο με λαχανικά, αλλά πάνω απ’ όλα δουλειά. Η Έφη είναι σε θέση να πλέξει πουλόβερ και να φτιάξει μπομπονιέρες, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν ν’ ασχοληθούν με οποιαδήποτε ανειδίκευτη έντιμη δουλειά θα μπορούσε να επιφέρει κάποια χρήματα στην οικογένεια τους. Κάποια ζευγάρια, που είναι άκλαιρα θα μπορούσαν σαν αναδοχή ν’ αναλάβουν ένα μέρος των εξόδων των ανήλικων παιδιών. Όποιοι έχουν οικονομική δυνατότητα να βάλουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της Έφης ή να τα προσφέρουν έναντι στεφάνων σε κηδείες αγαπημένων προσώπων. Αν ενδιαφερθούμε αρκετοί και φτιάξουμε ένα πλέγμα αλληλεγγύης γύρω από την οικογένεια της Έφης, αυτά τα παιδιά θα νοιώσουν ότι υπάρχουν γύρω τους άνθρωποι που ενδιαφέρονται και ότι δεν είναι ξεχασμένα κι εγκαταλελειμμένα σ’ έναν κόσμο, που τους στρέφει την πλάτη. Άλλωστε σήμερα είναι η οικογένεια της Έφης που δυστυχεί, αύριο πιθανόν να είμαστε εμείς και τα δικά μας παιδιά. Καλλιεργώντας την αλληλεγγύη εξασφαλίζουμε και την δική μας μελλοντική επιβίωση. Εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα την ανθρωπιά μας.

Συλλέγω τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα για την Έφη στη «Σχολή Σχέσεων», Γκάλι 8, Πάροδο Χρυσοστόμου στο ύψος του «Γκλόρια», μετά από τηλ. επικοινωνία στο 6977-479717 και 2810 326570 και 2810 225983.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ευθυμία (Έφη) Σκουπάκη στο κινητό τηλ. 6979-185318. Διαμένει στον Άγιο Βασίλειο Πεδιάδας και μπορείτε να της βάλετε χρήματα στο λογαριασμό της στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ Τράπεζα GR 6108700050000000007547710.

                                                                                                                http://www.ekriti.gr


Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...