Στην κουζίνα: Κεφτεδάκια σμυρνέικα

Ποιο παιδί δεν αγαπάει πολύ τα κεφτεδάκια;

Η γεύση του καλού κιμά με όλα τα μυρωδικά και η μαλακότητά του είναι δύο από τους λόγους που μικροί (και μεγάλοι) τα λατρεύουν! Ίσως και αυτό το στρογγυλό σχήμα τους  να τα επηρεάζει, αφού θυμίζει μπάλα, ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των μικρών μας φίλων που συνδέεται με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις τους!

Ειδικά τα σμυρνέικα κεφτεδάκια βασιλεύουν στις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων όλων μας και σίγουρα και  τα σημερινά παιδιά θα τα λατρέψουν!

Την σημερινή συνταγή την βρήκα στο gourmed.gr και για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε τα εξής συστατικά:

Υλικά:
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο 2 φορές
2 φλ. ψίχα ψωμί
2-3 κρεμμύδια μέτρια
3-4 κ.σ. μαϊντανό
5-6 φύλλα δυόσμου
2-3 κ.σ. γαλέτα ψιλή
2-3 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά. 
2. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα αρώματα των υλικών.
3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
4. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

και ένα κολπάκι για το τέλος...

Tips
Ένα μικρό μυστικό για να γίνουν τα κεφτεδάκια σας ακόμα πιο αφράτα είναι 4-5 σταγόνες ξύδι ή ούζο στη ζύμη σας!

Καλή μας όρεξη!!!

Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...