Στην κουζίνα:Κέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας και κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ! Πιο εύκολο δε γίνεται...

Φαγάκι για σήμερα έχουμε από χθες ( έχουμε και κρίση τώρα, δε κάνουμε ορέξεις!!! ) οπότε ας ασχοληθούμε σήμερα με ενα κλασικό γλυκό! Τι λέτε για ένα ένα ζεστό , μοσχομυριστό κέικ κακάο; Για σκεφτείτε το να βγαίνει από το φούρνο σας;;;; Δε σας "έψησα" ακόμα; Κι αν σας πω ότι χρειάζονται μόνο 5 λεπτά για την παρασκευή του; Νομίζω ότι "ψήνεστε" σιγά σιγά, για αυτό σηκωθείτε απο τον καναπέ, ετοιμάστε τα υλικά και πάμε να το φτιάξουμε!!! Να μη ξεχάσω... Τη συνταγή τη βρήκα στο argiro.gr, της κυρίας Μπαρμπαρίγου... ξέρετε!


Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά 
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 
2 βανίλιες 1 φλ. τσαγιού κακάο (άγλυκο) 
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 πρέζα αλάτι 
Για το γλάσο 100 γραμμ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας) 
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος NOYNOY


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά

Για το γλάσο: Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει. Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 55 λεπτά
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...