Στην κουζίνα: Κόκορας κρασάτος


Ένα υπέροχο και γευστικότατο φαγητό θα μαγειρέψουμε σήμερα!!! Στην Κρήτη τον αγαπάμε τον κόκορα, τον αγαπούσαν οι γιαγιάδες μας και μας τον έμαθαν και εμάς!

Οι επιλογές ψησίματóς του είναι αρκετές. Μπορεί να γίνει βραστός, κοκκινιστός, στο φούρνο, είναι κάποιες από αυτές. Σήμερα θα τον μαγειρέψουμε κρασάτο, ακολουθώντας τη συνταγή που μας προτείνει το www.allinchania.gr. Για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία... 
Μπορείτε να τον συνοδεύσετε με λεπτά μακαρόνια, τηγανιτές πατάτες ή ακόμα και με πουρέ! Εμείς πάντως θα προτιμήσουμε μακαρόνια!

Καλή σας όρεξη!

Υλικά :
  • 1 κόκορας 
  • ½ κιλό κρασί άσπρο
  • 5 ντοµάτες τριµµένες
  • 1ποτήρι εκαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές µαϊντανό
  • αλάτιπιπέρι
Εκτέλεση :
Τσιγαρίζουµε τον κόκορα µαζί µε το κρεµµύδι και το σκόρδο. Σβήνουµε µε το άσπρο κρασί και προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουµε περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν βράσει προσθέτουµε τον µαϊντανό. 

πηγή:www.allinchania.gr (Ευαγγελία Π. )
Share on Google Plus

About Down Time

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο Μαρίνα! Περιμένω πως και πως να την ξανακάνω!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας...