«Αρχαίες» ιστοσελίδες που είναι ακόμη... ζωντανές!



Μερικές ακόμη σελίδες, που λειτουργούν σαν «χρονοκάψουλες της ιστορίας του διαδικτύου -γράφει η Victoria Woollaston στη MailOnline- είναι η ειδησεογραφική κάλυψη του CNN για τη δίκη OJ Simpson και η σελίδα μιας webcam στο Σαν Φρανσίσκο που «βγήκε στον αέρα» το 1994. Η κάμερα εξακολουθεί να είναι «ζωντανή» και να μεταδίδει εικόνα όλο το 24ωρο.
Πολλές από αυτές βρίσκονται αποθηκευμένες στον ιστότοπο Internet Archive’s Wayback Machine, ο οποίος καταγράφει περίεργες και αρχειοθετημένες ιστοσελίδες, λογισμικό και βίντεο και περιλαμβάνει πάνω από 240 δισεκατομμύρια σελίδες. 

Μία άλλη interactive ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει η Warner Bros site το 1998, αφορούσε την προώθηση της ταινίας You’ve Got Mail, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν. Επιτρέπει στους χρήστες να διαβάσουν τα emails που αντάλλαξαν οι δύο χαρακτήρες, μέσω ενός εικονικού inbox.


Μια άλλη ιστοσελίδα θαυμαστών του Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει «επιζήσει» για πάνω από 15 χρόνια, από τότε που βρήκε για πρώτη φορά στον «αέρα» του Διαδικτύου, το 1999.


Προτού ο Μπαράκ Ομπάμα εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2008, είχε «κατεβεί» ως υποψήφιος για Γερουσιαστής του Ιλινόις. Η ιστοσελίδα της εκστρατείας που είχε κάνει το 2004 εξακολουθεί να υπάρχει, με φωτογραφίες και ένα ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους τον ψήφισαν.

Η σελίδα Internet Archive’s Wayback Machine και αυτές που περιέχει, αποτελούν τμήμα μιας αυξανόμενης τάσης, γνωστής ως «ψηφιακή αρχαιολογία».

Νωρίτερα φέτος, το Barbican Centre στο Λονδίνο φιλοξένησε μια έκθεση για ρετρό video games, ιστοσελίδες και υπολογιστές από τις δεκαετίες 1970-90. Η έκθεση «Digital Revolution» είχε σχεδιαστεί ως «γιορτή της ψηφιακής δημιουργικότητας».

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...