Πανέμορφα σκυλιά από όλο τον κόσμο!

«Τα σκυλιά ποτέ δεν με δαγκώνουν. Μόνο οι άνθρωποι» είχε πει η Mairilyn Monroe και είχε απόλυτο δίκιο!


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες σκύλων απ” όλο τον κόσμο και μάθετε για την καταγωγή τους.

Λαμπραντόρ: Κατάγεται από τον Καναδά και είναι πασίγνωστος σκύλος για την εξυπνάδα του και την ευκολία μάθησης. Πολύ καλός φύλακας, δυνατός, σκληραγωγημένος και υπάκουος, χρησιμοποιείται ευρέως σαν κυνηγόσκυλο.
Γερμανικός Ποιμενικός: Έχει καταγωγή φυσικά από τη Γερμανία και είναι ένα δυνατό ενεργητικότατο σκυλί, με πολύ μεγάλη εξυπνάδα. Παρότι η ικανότητα αντίληψης και μάθησης είναι τόσο μεγάλη, κατά την εκπαίδευση μπορεί να προσπαθήσει να βρει τρόπο, να μην κάνει αυτό που του μαθαίνετε. Είναι από τις πιο συντροφικές ράτσες, για αυτό το λόγο μελαγχολεί όταν μένει μόνο του.
To Παγκ με καταγωγή από την Κίνα είναι κοντόχοντρο, μυώδες, με ευρύ στήθος. Πήρε το όνομά του (Παγκ) από τη Λατινική λέξη που σημαίνει «σφιγμένη πυγμή».Για να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους, κάνει ένα ρινικό βρυχηθμό, κάπως σαν χοίρος. Μερικές από τις αγαπημένες του συνήθειες προς τον ιδιοκτήτη του, είναι να αγκαλιάζει στοργικά τα κάτω πόδια του ή να κάθεται ήσυχα κάπου πολύ κοντά του.
Το Μπόξερ, από τη Γερμανία  είναι ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους, με «τετράγωνη» διάπλαση, δυνατά άκρα, κοντά πίσω πόδια και κοντό, πυκνό τρίχωμα.Χρειάζεται να έχει ένα περιφραγμένο δικό του χώρο στην ύπαιθρο, αλλά θα είναι εξίσου καλά και στην πόλη, εφόσον έχει στο καθημερινό του πρόγραμμα το περπάτημα. Το Μπόξερ, τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και με τα παιδιά.

Τσιουάουα είναι η μικρότερη ράτσα σκυλιού στον κόσμο και πήρε το όνομά της από την πόλη Τσιουάουα του Μεξικού. Είναι ένα χαριτωμένο, έξυπνο, με ταχύτατες κινήσεις μικρό σκυλάκι, με σκανταλιάρικη έκφραση. Υπάρχουν δύο τύποι αυτής της ράτσας, αυτός με το μακρύ και με απαλή υφή τρίχωμα και αυτός με το κοντό τρίχωμα. Προτιμάται λόγω του μικρού μεγέθους του και των έξυπνων, αστραφτερών ματιών του. Είναι ένα φίνο σκυλί, τέλειο για τη διαβίωση σε διαμερίσματα.
Το Κόκερ Σπάνιελ, αμερικανικής προέλευσης, είναι από τα παγκοσμίως δημοφιλέστερα κατοικίδια για οικογένεια. Ο μικρότερος των αθλητικών σκυλιών, το Κόκερ Σπάνιελ έχει ένα εύρωστο και «δεμένο» σώμα. Αυτή η στοργική και φιλική φυλή σκυλιών αγαπά την ανθρώπινη συντροφιά, και γίνεται άριστο κατοικίδιο.
Το Γιορκσάϊρ Τεριέ κατάγεται από την Αγγλία και είναι ένα μακρύτριχο -μικρού μεγέθους- σκυλί συντροφιάς. Είναι ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος σκυλιά στον κόσμο και το βάρος του δεν ξεπερνά συνήθως τα 3 κιλά. Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά είναι ένα μεγάλο σκυλί σε mini «συσκευασία».Τα νεογέννητα Γιορκσάϊρ, γεννιούνται με μαύρο χρώμα και ελαφρύ μαύρισμα στο φρύδι, τα σαγόνια, το στήθος και τα πόδια. Ωριμάζουν πλήρως, σε δύο χρόνια.Το Γιορκσάϊρ Τεριέ είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με γλυκό παρουσιαστικό και πολύ εύθυμο χαρακτήρα.
Το Ντόμπερμαν, με καταγωγή από τη Γερμανία, έχει σφιχτό, γεροδεμένο, δυνατό και μυώδες σώμα, μεγάλη αντοχή και ταχύτητα. Είναι κομψό, με περήφανη κορμοστασιά και αποπνέει αριστοκρατισμό και έντονο ταπεραμέντο. Είναι γνωστό σαν σκυλί της αστυνομίας, για την αφοσίωσή του στο καθήκον στο Γερμανικό Μέτωπο, κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου. Το «Ντόμπι», είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και αποτελεί έναν πολύ καλό σύντροφο ή φρουρό. Δείχνει μια αξιοθαύμαστη υπακοή, γι’ αυτό και γίνεται ένα πολύ καλό σκυλί θεάματος, ή ένα θαυμάσιο κατοικίδιο. Είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάποιον που κάνει τζόκιν, για κάποιον ηλικιωμένο, ή για άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της κυριαρχίας του.
Το Αγ. Βερνάρδου, κατάγεται από την Ελβετία και είναι ένα ισχυρό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Είναι μια πιστή, ήρεμη και ευγενική ράτσα, που αγαπά πολύ τα παιδιά.Δεν απαιτεί καμία εκπαίδευση σχετικά με τις υπηρεσίες του, δεδομένου του ότι οι προηγούμενες γενιές φαίνεται να σφράγισαν το ένστικτο διάσωσης, στο χαρακτήρα του. Λόγω του μεγέθους του, δεν κάνει για κατοικίδιο διαμερίσματος, καθώς χρειάζεται αρκετό χώρο και μεγάλες ποσότητες φαγητού.
Το Κόλει, από την Σκωτία παρουσιάζει την εικόνα της απόλυτα ισορροπημένης διάπλασης. Κάθε μέρος του σώματος, είναι σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα και όλο μαζί στο σύνολο. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες ράτσες στον κόσμο, λόγω της κομψής εμφάνισης. Εμφανίζεται σε δύο είδη, το απαλό-τριχο (λιγότερο κοινό) και το σκληρό-τριχο, με κύρια (και εμφανή) διαφορά μεταξύ τους, το μήκος του τριχώματος. Το Κόλει, γνωστό και καθιερωμένο πλέον σαν «Λάσσυ», είναι ένα οικογενειακό σκυλί, που απολαμβάνει ιδιαιτέρως την ανθρώπινη συντροφιά.
Πηγή φωτογραφιών: lonelyplanet.com
Πηγή: filozwos.gr via jenny.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...