Στην κουζίνα: Σούπα αυγολέμονο με κοτόπουλο!

Μια που σήμερα ο καιρός μας «έκλεισε» στο σπίτι, ας φτιάξουμε κάτι ζεστό να το απολαύσουμε!!! 
Τι καλύτερο από μία σούπα;;; Και πόσο μάλλον όταν είναι αυγολέμονο!!!



Σας την προτείνω... Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, τα υλικά απλά και σε 1 ώρα μόνο θα απολαμβάνεται με τους αγαπημένους σας ένα ζεστό χειμονιάτικο φαγάκι!!! Καλή μας όρεξη!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μικρό κοτόπουλο
6 κούπες νερό
1/4 κούπας λάδι
1 μικρό καρότο (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρi

Εκτέλεση

Αφαιρέστε από το κοτόπουλο την εξωτερική πέτσα. Αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύντε το κοτόπουλο το καλά μέσα και έξω. Τοποθετήστε το σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό επάνω στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται. Ρίξτε μέσα το λάδι, το καρότο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε και βράστε, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αδειάστε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, περνώντας τον από λεπτή σίτα. Βάλτε τον στη φωτιά, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το ρύζι κι ανακατέψτε το. Προσθέστε αν θέλετε και τα τρυφερά κρεατάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα.

Σκεπάστε και σιγοβράστε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, 20' περίπου. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε μέσα το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε δυο - τρεις κουταλιές από τη ζεστή σούπα. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά. Πασπαλίστε την με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ την ζεστή, συνοδεύοντάς τη με το βρασμένο κοτόπουλο, ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με μαγιονέζα. Αν δεν σας αρέσει η γεύση από το αυγολέμονο, προσθέστε στη σούπα μόνο το χυμό λεμονιού.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μικρό κοτόπουλο
6 κούπες νερό
1/4 κούπας λάδι
1 μικρό καρότο (προαιρετικά)
1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
1 αυγό
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρi

Εκτέλεση

Αφαιρέστε από το κοτόπουλο την εξωτερική πέτσα. Αφαιρέστε τα εντόσθια και πλύντε το κοτόπουλο το καλά μέσα και έξω. Τοποθετήστε το σε μεγάλη κατσαρόλα με το νερό επάνω στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται. Ρίξτε μέσα το λάδι, το καρότο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε και βράστε, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Βγάλτε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αδειάστε το ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα, περνώντας τον από λεπτή σίτα. Βάλτε τον στη φωτιά, κι όταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το ρύζι κι ανακατέψτε το. Προσθέστε αν θέλετε και τα τρυφερά κρεατάκια του κοτόπουλου, ψιλοκομμένα.

Σκεπάστε και σιγοβράστε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, 20' περίπου. Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό. Ρίξτε μέσα το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε δυο - τρεις κουταλιές από τη ζεστή σούπα. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά. Πασπαλίστε την με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ την ζεστή, συνοδεύοντάς τη με το βρασμένο κοτόπουλο, ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με μαγιονέζα. Αν δεν σας αρέσει η γεύση από το αυγολέμονο, προσθέστε στη σούπα μόνο το χυμό λεμονιού.

Τη συνταγή τη διάβασα στο http://www.sidagi.gr/

Πατήστε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...