Στην κουζίνα: Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά

Πολύ έχω παραμελήσει τα φαγητά με ρύζι τελευταία! Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς να βρεις πολλές γευστικές αλλά και ΓΡΗΓΟΡΕΣ συνταγές που να έχουν ως βάση το πιο αγαπημένο μας κινέζικο φαγητό! Σήμερα λοιπόν, που ο χρόνος μου είναι λίγος,  αποφάσισα να θυμηθώ μία από αυτές!


Υλικά:

450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
4 κ.σ ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
8-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια, μεσαίου μεγέθους
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό με αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τη μελιτζάνα και τα κρεμμυδάκια στο ίδιο μπολ με τον αρακά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν και να μαγειρευτούν όλα, περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.  Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. 


πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...