Στην κουζίνα: Καλιτσούνια (πίτες) με σπανάκι ή άλλα χόρτα

Έφτασαν και οι πιο αγαπημένες μας πίτες στο Down Time. Μια συνταγή που περιμέναμε πως και πως μιας και οι χορτόπιτες, όπως συνηθίζουμε να τις λέμε, είναι ένα από τα πιο υγιεινά "μικρογεύματα" που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι! Η συνταγή πανεύκολη, οπότε ας μάθουμε να τις φτιάχνουμε μόνες-οι μας!! 



Υλικά για τη ζύμη :
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι2 κουταλιές σούπας λάδινερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας)1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά
Υλικά για τη γέμιση :
  • 2 κιλά σπανάκι ή τα άλλα χόρτα
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Εκτέλεση :
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει. Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στο σχήμα από πιατάκι τσαγιού. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε κομματάκια αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει τις ρίζες. Το μαραίνουμε σε μία κενή κατσαρόλα για 5 λεπτά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σ’ ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το λάδι και τ’ ανακατεύουμε. Μ’ έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε μέγεθος πιάτου τσαγιού. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο μας με μία κουταλιά της σούπας γέμιση, από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει τα διπλώνουμε, τα κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, στους 180 C. Αν τα ψήσουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε πριν με χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε σισάμι.

Πηγη: www.allinchania.gr 
(της κας. Ελενη Π.)
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...