7 κακές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα


Υπάρχουν μερικές ιδιοτροπίες που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα αν θέλεις να ευτυχίσεις. Μάθε ποιά είναι όσα πρέπει να διορθώσεις και λάβε τα μέτρα σου!

Μικρές ιδιοτροπίες μας επηρεάζουν τις σχέσεις μας, φιλικές, οικογενειακές αλλά και ερωτικές κι αν δε λάβουμε τα μέτρα μας μπορούν να αποβούν μοιραίες. Υπάρχουν μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις για να μη βρεθείς προ απροόπτων και δυσάρεστων εξελίξεων. Μάθε μερικές από τις ιδιοτροπίες (κι όχι μόνο) που πρέπει να περιορίσεις στο ελάχιστο.
Όσα πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις να ευτυχίσεις
1. Τεμπελιά: Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διορθώσεις άμεσα είναι η τεμπελιά. Η οκνηρία μπορεί να σε καταστρέψει σε όλους τους τομείς, από την εργασία μέχρι και τα ερωτικά και να επηρεάσει την υγεία σου.
2. Εγωισμός: Ο υπέρμετρος εγωισμός οδηγεί σε μοναχική πορεία. Σκέψου αν στόχος σου είναι η στιγμιαία ικανοποίηση ή η μακροπρόθεσμη και πράξε ανάλογα.
3. Αγένεια: Όντας αγενής αφενός πληγώνεις τους γύρω σου προσβάλλοντάς τους κι αφετέρου γίνεσαι αντιπαθείς. Είναι πραγματικά αυτό που θέλεις;
4. Εκμετάλλευση: Μη θαυμάζεις τους αδίστακτους και μη γίνεις σαν κι αυτούς. Το να εκμεταλλεύεσαι τους άλλους και να τους χειραγωγείς θα σου δώσει πρόσκαιρα οφέλη και μόνο.
5. Καλοπιστία: Σε γενικές γραμμές πρόκειται για θετικό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, αν η καλοπιστία πλησιάζει την αφέλεια με τη λογική της αγνότητας μπορεί να σε βλάψει. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι γι΄αυτό προσπάθησε να μην εκτίθεσαι πριν βεβαιωθείς.
6. Το ψέμα: Είναι από τα χειρότερα ελλατώματα. Μερικά ψέματα – τα λεγόμενα λευκά – λέγονται από πρόθεση καλή και μπορούν να δικαιολογηθούν. Το ίδιο βέβαια δε συμβαίνει στην περίπτωση κακοβουλίας. Πάνω απ΄όλα ειλικρίνεια…
7. Ο εκφοβισμός – μπούλινγκ: Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τους νταήδες. Σεβάσου τη διαφορετικότητα και μην προσπαθείς να επιβληθείς δια της βίας – σωματικής ή λεκτικής.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...