7 κακές συνήθειες που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα


Υπάρχουν μερικές ιδιοτροπίες που πρέπει να αποβάλλεις άμεσα αν θέλεις να ευτυχίσεις. Μάθε ποιά είναι όσα πρέπει να διορθώσεις και λάβε τα μέτρα σου!

Μικρές ιδιοτροπίες μας επηρεάζουν τις σχέσεις μας, φιλικές, οικογενειακές αλλά και ερωτικές κι αν δε λάβουμε τα μέτρα μας μπορούν να αποβούν μοιραίες. Υπάρχουν μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξεις για να μη βρεθείς προ απροόπτων και δυσάρεστων εξελίξεων. Μάθε μερικές από τις ιδιοτροπίες (κι όχι μόνο) που πρέπει να περιορίσεις στο ελάχιστο.
Όσα πρέπει να κόψεις μαχαίρι αν θέλεις να ευτυχίσεις
1. Τεμπελιά: Ένα από τα πράγματα που πρέπει να διορθώσεις άμεσα είναι η τεμπελιά. Η οκνηρία μπορεί να σε καταστρέψει σε όλους τους τομείς, από την εργασία μέχρι και τα ερωτικά και να επηρεάσει την υγεία σου.
2. Εγωισμός: Ο υπέρμετρος εγωισμός οδηγεί σε μοναχική πορεία. Σκέψου αν στόχος σου είναι η στιγμιαία ικανοποίηση ή η μακροπρόθεσμη και πράξε ανάλογα.
3. Αγένεια: Όντας αγενής αφενός πληγώνεις τους γύρω σου προσβάλλοντάς τους κι αφετέρου γίνεσαι αντιπαθείς. Είναι πραγματικά αυτό που θέλεις;
4. Εκμετάλλευση: Μη θαυμάζεις τους αδίστακτους και μη γίνεις σαν κι αυτούς. Το να εκμεταλλεύεσαι τους άλλους και να τους χειραγωγείς θα σου δώσει πρόσκαιρα οφέλη και μόνο.
5. Καλοπιστία: Σε γενικές γραμμές πρόκειται για θετικό χαρακτηριστικό. Ωστόσο, αν η καλοπιστία πλησιάζει την αφέλεια με τη λογική της αγνότητας μπορεί να σε βλάψει. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι γι΄αυτό προσπάθησε να μην εκτίθεσαι πριν βεβαιωθείς.
6. Το ψέμα: Είναι από τα χειρότερα ελλατώματα. Μερικά ψέματα – τα λεγόμενα λευκά – λέγονται από πρόθεση καλή και μπορούν να δικαιολογηθούν. Το ίδιο βέβαια δε συμβαίνει στην περίπτωση κακοβουλίας. Πάνω απ΄όλα ειλικρίνεια…
7. Ο εκφοβισμός – μπούλινγκ: Τίποτα δεν είναι χειρότερο από τους νταήδες. Σεβάσου τη διαφορετικότητα και μην προσπαθείς να επιβληθείς δια της βίας – σωματικής ή λεκτικής.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...