5 τρόποι για να χαλαρώσετε σε 5 λεπτά!


1. Κάντε μια βόλτα
Η άσκηση, ακόμα και αν δεν γίνεται συστηματικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε το στρες, καθώς ενεργοποιεί τις ενδορφίνες- τις ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Όταν, λοιπόν νιώθετε πως σας πνίγει το άγχος, σηκωθείτε και κάντε έναν περίπατο για λίγα λεπτά- θα δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε.


2. Πάρτε... μυρωδιά
Κάποιες ευωδιές βοηθούν στο να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε ευεξία- η λεβάντα για παράδειγμα, ηρεμεί ενώ η μέντα βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση. Έχετε κοντά σας κεριά, αιθέρια έλαια, αρωματικά στικς- ό,τι σας αρέσει- και πάρτε βαθιές εισπνοές όταν νιώθετε άγχος.

3. Μαγική εικόνα
Το μυαλό σας είναι είναι μοναδικό εργαλείο- αξιοποιήστε το για να βγείτε από το άγχος: κλείστε τα μάτια, και φανταστείτε το πιο όμορφο, πιο ήρεμο μέρος του κόσμου. Κύματα που σκάνε στην παραλία, ένα ανθισμένο λιβάδι, ακόμα και το αγαπημένο σας παιδικό δωμάτιο. Αμέσως θα νιώσετε ασφάλεια και θα χαλαρώσετε, θα έχετε αποδράσει κάπου που αισθάνεστε όμορφα και θα πάρετε δύναμη να συνεχίσετε.

4. Μασάζ από τα χεράκια σας
Το στρες προκαλεί ένταση και πόνο στον αυχένα, τους ώμους, το πάνω μέρος της πλάτης, τους κροτάφους. Υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, ακόμα και αν είστε στη δουλειά: ξεκινήστε ασκώντας πίεση στο σημείο που πονάτε και στη συνέχεια χαλαρώστε το όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτή η κίνηση μασάζ γίνεται στη στιγμή κιόμως θα δείτε πως βοηθάει αισθητά το σώμα (και επομένως και το μυαλό σας) να ηρεμήσει. 

5. Κλείστε τα μάτια
Είναι τόσο απλό -και τόσο αποτελεσματικό: απλά κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές βαθιές ανάσες. Κάντε το αρκετές φορές μέσα στη μέρα, για να βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό σας να ηρεμήσουν. Συνδυάζοντάς το μάλιστα με το μασάζ και τον οραματισμό, θα δείτε πως πραγματικά θα καταφέρετε να μην σας πάρει το άγχος από κάτω. Και αυτό, χωρίς να χρειαστείτε περισσότερα από πέντε λεπτά.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...