5 + 1 τροφές για να ενισχύσετε τον οργανισμό του παιδιού σας



Ποια τρόφιμα είναι γεμάτα βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του παιδιού σας τώρα που τα κρύα ευνοούν τις ιώσεις;

Η βιταμίνη C είναι κορυφαίας σημασίας για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικο σύστημα του παιδιού απέναντι στις λοιμώξεις και τα μικρόβια. Επιπλέον, επιτελεί άλλη μία σημαντική λειτουργία, βοηθάει τον οργανισμό να απορροφά το σίδηρο των τροφών, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την υγεία των ιστών, τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων κ.ά. Τα παιδιά μεταξύ 1 και 3 ετών χρειάζονται περίπου 30mg βιταμίνης C την ημέρα. Καλές πηγές της είναι τα εσπεριδοειδή, τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα, το ακτινίδιο, οι τομάτες, οι πιπεριές, το μπρόκολο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η βιταμίνη C καταστρέφεται εύκολα με το μαγείρεμα για το λόγο αυτό τα λαχανικά πρέπει να είναι ωμά ή ελαφρά μαγειρεμένα. Επίσης οξειδώνεται εξίσου εύκολα γι’ αυτό τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι πιο πλούσια σε C από τα φρέσκα που έχουν μείνει στο ψυγείο και ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι πρέπει να καταναλώνεται αμέσως. 

Ακτινίδιο
Μαλακό και γλυκό, αυτό το μικρό, πράσινο, ζουμερό και ακτινωτό φρούτο θα ξετρελάνει τα παιδιά! Ένα φρούτο περιέχει 35 mg βιταμίνης C και είναι καλά για το πεπτικό σύστημα του παιδιού. 

Φράουλες
Περιέχουν 77 mg βιταμίνης C ανά 100 γραμμ. Σερβίρετέ τις μόνες τους ή φτιάξτε υπέροχα smoothies προσθέτοντας μπανάνα και γιαούρτι.

Τοματίνια
Περιέχουν περίπου 5 mg βιταμίνης C το καθένα και είναι ιδανικά για να τα καταναλώσουν τα παιδιά αφού έχουν το κατάλληλο σχήμα!

Μπρόκολο
Μαγειρεμένο στον ατμό, μια κουταλιά της σούπας περιέχει 18 mg βιταμίνης C. Κάντε το πουρέ μαζί με γλυκοπατάτα για ένα υγιεινό γεύμα!

Μανταρίνια
Ιδανικά για σνακ όταν είναι η εποχή τους. Ένα μανταρίνι χωρίς κουκούτσια περιέχει 19 mg βιταμίνης C. 

Κόκκινη πιπεριά
Περιέχει 140 mg βιταμίνης C τα 100 γραμμ. ή αλλιώς 14 mg μία φέτα. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα μιας σαλάτας αλλά και για να γαρνίρετε πίτσα ή να φτιάξετε σάλτσα για μακαρόνια.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...