Σεϊχης δίνει 1 εκατ. $ για το «Σκαραβαίο» του πιο «φτωχού προέδρου»

Ο Μουχίκα, που αρκετοί τον έχουν αποκαλέσει «τον φτωχότερο πρόεδρο του κόσμου» για τον μετριοπαθή τρόπο ζωής του, δήλωσε πως η πρόταση του έγινε από έναν Άραβα σεΐχη.

Όπως δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Busqueda, αν τελικά αποδεχτεί την προσφορά, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους φτωχούς.

Ο Πρόεδρος Μουχίκα, ευρέως γνωστός ως Πέπε, ζει σε ένα ετοιμόρροπο αγρόκτημα και χαρίζει τα περισσότερα χρήματα από την αμοιβή του.

Το 2010, η ετήσια φορολογική του δήλωση, υποχρεωτική για τους πολιτικούς στην Ουρουγουάη, ήταν 1800 δολάρια, ουσιαστικά η αξία του μπλε VW Beetle του 1987.

Το περιοδικό ανέφερε επίσης πως η προσφορά για το αυτοκίνητο έγινε σε διεθνή Σύνοδο Κορυφής νωρίτερα φέτος στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας.

«Μου έκαναν μία προσφορά» δήλωσε ο 79χρονος Μουχίκα στο περιοδικό. Ξαφνιάστηκα και στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Αλλά αργότερα, ήρθε άλλη μία προσφορά και άρχισα να το παίρνω λίγο πιο σοβαρά». Ο πρόεδρος δήλωσε πως δεν «δένεται με τα αυτοκίνητα» και πως θα το έβαζε σε πλειστηριασμό με μεγάλη του χαρά. Αστειεύτηκε δε πως δεν το έχει πουλήσει μέχρι σήμερα γιατί το χρειάζεται για το διάσημο σκύλο του Μανουέλα, που έχει μόνο τρία πόδια.

Ο Μουχίκα πρόσθεσε πως αν είχε 1 εκατομμύριο δολάρια, θα τα δώριζε σε έναν πρόγραμμα που στηρίζει ο ίδιος και παρέχει στέγη στους άστεγους.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...