Σεϊχης δίνει 1 εκατ. $ για το «Σκαραβαίο» του πιο «φτωχού προέδρου»

Ο Μουχίκα, που αρκετοί τον έχουν αποκαλέσει «τον φτωχότερο πρόεδρο του κόσμου» για τον μετριοπαθή τρόπο ζωής του, δήλωσε πως η πρόταση του έγινε από έναν Άραβα σεΐχη.

Όπως δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Busqueda, αν τελικά αποδεχτεί την προσφορά, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους φτωχούς.

Ο Πρόεδρος Μουχίκα, ευρέως γνωστός ως Πέπε, ζει σε ένα ετοιμόρροπο αγρόκτημα και χαρίζει τα περισσότερα χρήματα από την αμοιβή του.

Το 2010, η ετήσια φορολογική του δήλωση, υποχρεωτική για τους πολιτικούς στην Ουρουγουάη, ήταν 1800 δολάρια, ουσιαστικά η αξία του μπλε VW Beetle του 1987.

Το περιοδικό ανέφερε επίσης πως η προσφορά για το αυτοκίνητο έγινε σε διεθνή Σύνοδο Κορυφής νωρίτερα φέτος στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας.

«Μου έκαναν μία προσφορά» δήλωσε ο 79χρονος Μουχίκα στο περιοδικό. Ξαφνιάστηκα και στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Αλλά αργότερα, ήρθε άλλη μία προσφορά και άρχισα να το παίρνω λίγο πιο σοβαρά». Ο πρόεδρος δήλωσε πως δεν «δένεται με τα αυτοκίνητα» και πως θα το έβαζε σε πλειστηριασμό με μεγάλη του χαρά. Αστειεύτηκε δε πως δεν το έχει πουλήσει μέχρι σήμερα γιατί το χρειάζεται για το διάσημο σκύλο του Μανουέλα, που έχει μόνο τρία πόδια.

Ο Μουχίκα πρόσθεσε πως αν είχε 1 εκατομμύριο δολάρια, θα τα δώριζε σε έναν πρόγραμμα που στηρίζει ο ίδιος και παρέχει στέγη στους άστεγους.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...