Ο εκπληκτικός ποδηλατόδρομος της Κοπεγχάγης! (pics)

Το έργο Cykelslangen ή το Ποδηλατικό Φίδι, που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, είναι μια υπερυψωμένη γέφυρα μήκους 235 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων σε έντονο πορτοκαλί χρώμα. Δημιουργήθηκε στην πόλη της Κοπεγχάγης και άλλαξε τη ζωή όχι μόνο των ποδηλατών αλλά και των κατοίκων γενικότερα – πέρα από την εμφάνιση της πόλης που έγινε καλύτερη και εντυπωσιακότερη.


Το έργο, που ανατέθηκε από τον Δήμο της Κοπεγχάγης στο αρχιτεκτονικό γραφείο DISSING+WEITLING, στοίχισε 4,3 εκατ. ευρώ και ήδη χρησιμοποιείται καθημερινά από περισσότερους από 8.000 χρήστες ποδηλάτων οι οποίοι απολαμβάνουν την υπέροχη αίσθηση του να ποδηλατείς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Οι Δανοί λατρεύουν το ποδήλατο γιατί κατάλαβαν πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα της ζωής του και τη λιγότερη μόλυνση για το περιβάλλον. Κάπως έτσι απολαμβάνουν ποδηλατάδα στην πόλη και κάνουν την καθημερινότητά τους πιο χαρούμενη, και την υγεία τους καλύτερη.Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...