3.000 τροχαία το χρόνο στην Κρήτη!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα επίσημα στοιχεία του ΕΚΑΒ για την Κρήτη τα οποία αφορούν στα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση οι διασώστες και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών αυτών είναι τροχαία ατυχήματα. Βάσει τον αριθμών κάθε χρόνο τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα σε ολόκληρη την Κρήτη ανέρχονται στις 3.000. Μάλιστα σύμφωνα με τους διασώστες ο μήνας Σεπτέμβριος, είναι ο δυσκολότερος μήνας του έτους αφού συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία συμβάντα από κάθε άλλη χρονική περίοδο.
Πέρα όμως από τη μάστιγα των τροχαίων, αυξητική τάση σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, παρουσιάζουν επίσης τα καρδιολογικά περιστατικά, αλλά και οι αυτοκτονίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηρακλειώτικης εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, τα συμβάντα σε όλη την Κρήτη που διαχειρίστηκαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο ήταν 43.354 για το 2012, 44. 352 την περυσινή χρονιά, ενώ για φέτος από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τα περιστατικά σε όλο το νησί ήταν 33.498!
Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, το 2012 στο νομό Ηρακλείου τα περιστατικά έφτασαν τα 16.027. Αύξηση κατά περίπου 2000 περιστατικά σημειώθηκε το 2013, οπότε και το ΕΚΑΒ κλήθηκε μόνο στο νομό (συμπεριλαμβάνονται και τα Κέντρα Υγείας) να επιληφθεί σε 18.166 συμβάντα. Για φέτος μέχρι και τον Αύγουστο τα περιστατικά στο νομό Ηρακλείου ήταν 13.997.


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...