Οι Γάλλοι υποκλίνονται στην Κρητική διατροφή με ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα (vid)


Ωδή στην κρητική διατροφή αποτελεί ντοκιμαντέρ Γάλλων, διάρκειας 13 λεπτών! Οι δημιουργοί του περιηγούνται στην ενδοχώρα της Κρήτης, κάνοντας ειδική μνεία στην θαυματουργή φύση του νησιού μας!

Η κρητική κουζίνα, η βάση της μεσογειακής διατροφής και η πεμπτουσία της μακροζωίας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού διατροφολόγους. Οι παλιοί την ακολούθησαν κατά γράμμα κι ωφελήθηκαν. Οι νεότερες γενιές, ωστόσο, φαίνεται να της γυρνούν την. πλάτη και να προτιμούν τις εύκολες κι ανθυγιεινές λύσεις.

Εξ ου και τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στην χώρας μας, και ειδικά στην Κρήτη.

Παράδοξο, αλλά διόλου αναληθές.

Οι Γάλλοι λοιπόν στρώνουν το τραπέζι των πληροφοριών τους, «λούζοντας» με παρθένο παραδοσιακό ελαιόλαδο τα μυστικά που συλλέγουν απ' τον τόπο μας και  πίνοντας παράλληλα στην υγειά της μεγαλονήσου μ' ένα αγέρωχο κρασί.

Κόκκινο, για να' ναι παθιασμένο κι αθάνατο, όπως ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας των τοπίων μας. Γνήσιων κι επιβλητικών, σαν την καρδιά των ανόθευτων Κρητικών, που γαλουχούνται  με τις διατροφικές και πολιτιστικές αξίες των προγόνων μας.



Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...