Οι Γάλλοι υποκλίνονται στην Κρητική διατροφή με ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα (vid)


Ωδή στην κρητική διατροφή αποτελεί ντοκιμαντέρ Γάλλων, διάρκειας 13 λεπτών! Οι δημιουργοί του περιηγούνται στην ενδοχώρα της Κρήτης, κάνοντας ειδική μνεία στην θαυματουργή φύση του νησιού μας!

Η κρητική κουζίνα, η βάση της μεσογειακής διατροφής και η πεμπτουσία της μακροζωίας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού διατροφολόγους. Οι παλιοί την ακολούθησαν κατά γράμμα κι ωφελήθηκαν. Οι νεότερες γενιές, ωστόσο, φαίνεται να της γυρνούν την. πλάτη και να προτιμούν τις εύκολες κι ανθυγιεινές λύσεις.

Εξ ου και τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στην χώρας μας, και ειδικά στην Κρήτη.

Παράδοξο, αλλά διόλου αναληθές.

Οι Γάλλοι λοιπόν στρώνουν το τραπέζι των πληροφοριών τους, «λούζοντας» με παρθένο παραδοσιακό ελαιόλαδο τα μυστικά που συλλέγουν απ' τον τόπο μας και  πίνοντας παράλληλα στην υγειά της μεγαλονήσου μ' ένα αγέρωχο κρασί.

Κόκκινο, για να' ναι παθιασμένο κι αθάνατο, όπως ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας των τοπίων μας. Γνήσιων κι επιβλητικών, σαν την καρδιά των ανόθευτων Κρητικών, που γαλουχούνται  με τις διατροφικές και πολιτιστικές αξίες των προγόνων μας.Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...