To "χαμόγελο του παιδιού" στήνει τις δομές του στον Άγιο Νικόλαο

Tοπική δομή με την κατάλληλη υποδομή επιχειρεί να στήσει και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο οργανισμός «Το χαμόγελο του παιδιού». Σήμερα δημοσιεύουμε ανακοίνωση του οργανισμού με την οποία ζητά εξειδικευμένο προσωπικό για τη στελέχωση της δομής, που θα εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, Κων. Γιαννόπουλος είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι σκοπός είναι να στηθούν δομές και υποδομές σε ολόκληρη την Κρήτη για την στήριξη ουσιαστικά και όχι φιλανθρωπικά των παιδιών που ζουν στη μεγαλόνησο.

Όπως είπε, «Το χαμόγελο του Παιδιού» έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την Κρήτη, να δημιουργήσει από μια δομή σε κάθε πρωτεύουσα νομού της, εκφράζοντας παράλληλα την επιφύλαξη αν καταστεί εφικτό όλο αυτό το σχέδιο να υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο το νησί, μιας και όπως είπε, «δεν λειτουργούν όλα με την ίδια ταχύτητα, ειδικά στο κράτος». Όπως εξήγησε, έχει απευθυνθεί στον Υφυπουργό Εργασίας και Πρόνοιας Βασ. Κεγκέρογλου προκειμένου να παραχωρηθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» κλειστά κτίρια του δημοσίου, για να στεγάσει την υποδομή που επιδιώκει να οργανώσει στο νησί μας.

Ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι στόχος είναι η δημιουργία κινητής μονάδας κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης που θα μεταβαίνει στα χωριά της Κρήτης, η οποία θα παράσχει υπηρεσίες στήριξης των οικογενειών με προβλήματα.

Επίσης στόχος είναι η δημιουργία άλλης, κινητής μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών στην Κρήτη, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι παιδιά χάνουν την υγεία ή και τη ζωή τους γιατί δεν υπάρχει μια τέτοια μονάδα. Η μονάδα αυτή θα είναι ενταγμένη στο πλάνο του ΕΚΑΒ αλλά θα λειτουργεί με κατάλληλα εξοπλισμένο ασθενοφόρο και με ειδικευμένο προσωπικό του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...