Ninite: Το καλύτερο λογισμικό για κάθε νέο υπολογιστή

Πρόσφατα έκανα format τον υπολογιστή μου και εκτός από τις χιλιάδες ενημερώσεις των windows έπρεπε να εγκαταστήσω από την αρχή όλα τα προγράμματα μου. Κάπου εδώ έρχεται το ninite.com το οποίο μπορεί να αναλάβει όλα όσα πρέπει να κάνετε και να σας γλιτώσει από πολλές ώρες αναμονής.

Ο τρόπος χρήσης του site είναι πολύ απλός, ο χρήστης επιλέγει όσες εφαρμογές θέλει να εγκαταστήσει πατάει το κουμπί «Get Installer» αποθηκεύει και τρέχει το αρχείο και μετά απλά περιμένει, δεν χρειάζεται ούτε να πατάτε συνέχεια επόμενο, επόμενο, επόμενο  ούτε να αποδέχεται όλους τους όρους χρήσης των προγραμμάτων. Το πρόγραμμα κατεβάζει τις εφαρμογές και ταυτόχρονα τις γράφει, μια – μια όπως είναι και το σωστό, στον υπολογιστή παραλείποντας όμως όσες εφαρμογές έχουν ήδη εγκαταστημένη την τελευταία έκδοση.  Το Ninite υποστηρίζει προγράμματα για Windows αλλά έχει και μια beta έκδοση για τα Ubuntu, με πολύ λιγότερα προγράμματα. (Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε την λίστα με τα προγράμματα που υποστηρίζονται στις 8/8/2014)
Οι δυνατότητες όμως δεν τελειώνουν εδώ, το site προσφέρει δύο ακόμα επιλογές η μια είναι ένα updater το οποίο τρέχει στο background και κάνει ενημερώσεις στα προγράμματα μόνο του χωρίς να σας ενοχλεί με ειδοποιήσεις. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη με 9,99$ το χρόνο για ένα υπολογιστή και υπάρχουν διάφορα πακέτα για περισσότερους υπολογιστές. Η άλλη δυνατότητα που προσφέρει είναι για όσους χειρίζονται πολλούς υπολογιστές, ουσιαστικά τους επιτρέπει να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υπολογιστές χρειάζονται αναβάθμιση και μπορεί να κάνει τις αναβαθμίσεις χωρίς να ενοχλεί τους χρήστες τον υπολογιστών και χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να εγκαταστήσει κάτι επιπλέον. Το κόστος για αυτή την δυνατότητα είναι ανάλογα με το πόσες μηχανές χρειάζεται να επιβλέπει ο διαχειριστής και ξεκινάει από τα 20$ τον μήνα όπου αντιστοιχούν για χρήση μέχρι 100 υπολογιστών. Παρακάτω παρατίθενται τα προγράμματα, η λίστα των οποίων ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσθέτοντας καινούρια και αφαιρώντας ορισμένα, οπότε μπορείτε να την επισκέπτεστε και για να βλέπετε τι νέο υπάρχει για σας.
Τα προγράμματα για Windows, χωρισμένα ανά κατηγορία, που υποστηρίζονται είναι:
Web Browsers: Chrome, Opera Chromium, Firefox
Messaging: Skype, Pidgin, Digsby, Google Talk, Thunderbird, Trillian, AIM, Yahoo!
Media: iTunes, Hulu, VLC, KMPlayer, AIMP, foobar2000, Winamp, Audacity, K-Lite Codecs, GOM, Spotify, CCCP, MediaMonkey, QuickTime
Runtimes: Java, .NET, Silverlight, Adobe Air, Shockwave
Imaging: Paint.NET, Picasa, GIMP, Irfan View, XnView, Inkscape, FastStone, Greenshot
Documents: OpenOffice, Adobe Reader, SumantraPDF, Foxit Reader, CutePDF, LibreOffice, PDFCreator
Security: Windows Essentials, Avast,AVG, Malwarebytes, Ad-Aware, Spybot 2, Avira, SUPERAntiSpyware
File Sharing: qBittorent, eMule (υπήρχε και το uTorrent αλλά καταργήθηκε γιατί η τελευταία έκδοση έχει αρκετά προβλήματα)
Online Storage: Dropbox, Google Drive, Mozy, OneDrive, SugarSync, BitTorrent Sync
Other: Evernote, Google Earth, Steam, KeePass 2, Everything, NVDA
Utilities: TeamViewer, ImgBurn, Auslogics, RealVNC, TeraCopy, CDBurnerXP, Revo, Launchy, WinDirStat, Glary, InfraRecorder, Classic Start
Compression: 7-Zip, PeaZip, WinRAR
Developer Tools: Python, FileZilla, Notepad++, JDK, WinSCP, PuTTY, WinMerge, Eclipse

Τα προγράμματα που υποστηρίζονται, ανά κατηγορία, για Ubuntu Linux είναι:
Internet: Chrome, Thunderbird, Pigdin, Skype, Transmission
Documents: OpenOffice
Imaging: The GIMP, Inkscape, Picasa
Multimedia: VLC, Banshee, Restricted Extras
Utilities: Dropbox, GNOME Do
Runtimes: Adobe AIR, Wine
Πρόκειται για μία ιστοσελίδα, που πρέπει να γνωρίζετε, καθώς θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και θα σας γλιτώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο. Μπορείτε να τη δείτε εδώ www.ninite.com.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...