ESET : 9 SOS tips για καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια στις συσκευές και στα δεδομένα σας


Η ασφάλεια δεν κάνει ποτέ διακοπές, γι’ αυτό η ESET, με αφορμή τον ερχομό των καλοκαιρινών διακοπών, παρουσιάζει μία σειρά σημαντικών συμβουλών.
Καθώς ακόμη και σε μακρινούς προορισμούς, οι χρήστες δεν αποχωρίζονται τα smartphone και τα tablet τους, η εταιρία παρουσιάζει βασικά βήματα ώστε να παραμείνουν ασφαλείς και να «σερφάρουν» ανενόχλητοι. 

1. Ενημερώστε τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών σας, εγκαταστήστε τα patch, πραγματοποιήστε backup και φροντίστε για την ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας πριν φύγετε για διακοπές, καθώς είναι πιθανόν οι χαμηλές ταχύτητες σε Wi-Fi και 3G/4G των τουριστικών προορισμών να σας αφήσουν εκτεθειμένους.

2. Εγκαταστήστε λογισμικό anti-theft στις συσκευές σας, ώστε, ακόμη κι αν χαθούν ή κλαπούν, οι πιθανότητες εύρεσης τους να είναι αυξημένες.

3. Προστατέψτε με κωδικούς password και κρυπτογραφήστε όσες συσκευές πάρετε μαζί σας στις διακοπές. Με τον τρόπο αυτό, προφυλάσσετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε περίπτωση απώλειας της συσκευής σας.

4. Απενεργοποιήστε το Bluetooth, τα δεδομένα κινητής, το NFC και το Wi-Fi σε tablet και smartphone όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Όχι μόνο εξοικονομείτε μπαταρία, αλλά εμποδίζετε και ανεπιθύμητες συνδέσεις άλλων συσκευών. Προσοχή χρειάζεται και στη χρήση δημόσιων ασύρματων δικτύων.

5. Ανεβάζετε σε καθημερινή βάση τις φωτογραφίες και τα βίντεο των διακοπών, ώστε, ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα με τη συσκευή, την κάρτα SD ή το σκληρό σας, εσείς θα μπορέσετε να κρατήσετε ζωντανές τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις.

6. Αν διαμένετε σε ξενοδοχείο που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης (π.χ. χρηματοκιβώτιο), αξιοποιήστε τις για να ασφαλίσετε συσκευές, κάρτες αποθήκευσης, ακόμη και αφαιρούμενους σκληρούς δίσκους. Αν υπάρχει η δυνατότητα για κλείδωμα με κωδικό, ακόμη καλύτερα.

7. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μέσα αποθήκευσης (κάρτες μνήμης, στικάκια usb) σε κοινόχρηστους υπολογιστές, μην ξεχάσετε να τα ελέγξετε μόλις επιστρέψουν στους υπολογιστές σας. Ελέγξτε ότι οι λειτουργίες autorun και autoplay είναι απενεργοποιημένες και να είστε προετοιμασμένοι για format των μέσων, αν χρειαστεί.

8. Προσοχή χρειάζεται επίσης για τη φόρτιση των συσκευών, καθώς όλες οι πρίζες δεν είναι ασφαλείς. Είναι προτιμότερο να έχετε μαζί σας μετασχηματιστή AC ή μία επιπλέον μπαταρία, και να αποφεύγετε τη σύνδεση μέσω USB, η οποία αφήνει τις συσκευές εκτεθειμένες σε κλοπή δεδομένων ή εγκατάσταση ανεπιθύμητων  προγραμμάτων.  

9. Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές, ελέγξτε όλες τις συσκευές και μέσα αποθήκευσης που διαθέτετε για την ύπαρξη κακόβουλων προγραμμάτων ή αρχείων που δεν θυμάστε να τοποθετήσατε σε αυτές πριν τις εισάγετε στο οικιακό ή εταιρικό δίκτυο σας.

Σχετικά με την ESET

H ESET®, πρωτοπόρος της προληπτικής προστασίας και ο δημιουργός της βραβευμένης NOD32® τεχνολογίας, πρωτοστάτησε και συνεχίζει να ηγείται στη βιομηχανία λύσεων ασφάλειας για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...