Στην κουζίνα: Σαλάτα με φακές



Η ζέστη έχει ανέβει για τα καλά, για αυτό και σήμερα θα προτιμήσουμε μία δροσιστικότατη αλλά και πλούσια σε διατροφική αξία σαλάτα!
Για να μπορέσει όμως το φαγητό μας και να μας δροσίσει αλλά και να μας παρέχει τα απαραίτητα για τον οργανισμό συστατικά, συχνά προτιμούμε να βάζουμε όσπρια στις σαλάτες μας. Για αυτόν τον λόγο σήμερα επιλέγουμε φακές και... ξεκινάμε!!!


Υλικά:

1 1 / 2 ποτήρι του τσαγιού φακές
1 / 2 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες
4-5 φύλλα δυόσμο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κρασόξυδο (ή βαλσάμικο, αν δεν έχετε)
λάδι

Συνταγή:

1. Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε περίπου κούπες τσαγιού νερό. 

2. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να ψηθούν για περίπου  λεπτά. Προσέχουμε ώστε να μη λιώσουν. 

3. Κατεβάζουμε τις φακές από την κουζίνα μας και αφού τις στραγγίσουμε τις βάζουμε σε ένα μπωλ

4. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπωλ μας.

5. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι και το λεμόνι. Αν το μισό λεμόνι σας φαίνεται πολύ μπορείτε να βάλετε λιγότερο.

6. Ανακατεύουμε και βάζουμε το φαγητό μας, αφού σκεπάσουμε με μία διαφανή μεμβράνη, στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

και... καλή σας όρεξη!!!
Down Time

Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...