"Στην κουζίνα" με το αγαπημένο μας μιλφέιγ

Δεν έχει φαγητάκι σήμερα! Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό! Το αγαπημένο μας... Μιλφέιγ! Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω είναι μία συνταγή... για αυτές-ους που δεν έχουν χρόνο αλλά θέλουν να περιποιηθούν τους αγαπημένους τους, αλλά και για αυτές-ους που απλά δε θέλουν τέτοιες μέρες με τόση ζέστη να σπαταλούν το χρόνο τους στην κουζίνα.
Για αυτό το λόγο, θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουμε το γλυκό μας ταχύτατα, χωρίς όμως να χάσει τίποτα σε απόλαυση! Ακόμα κι αν ανήκετε στις expert μαγείρισσες και φτιάχνετε τη δική σας κρέμα, είναι σίγουρο ότι πολλές από εσάς θα την προτιμήσετε στο μέλλον! Άλλωστε και εμένα, μία καταπληκτική μαγείρισσα μου την πρότεινε! 

Ας μάθουμε όμως πρώτα κάποια πράγματα για το αγαπημένο μας γλυκό! 

Το μιλφέιγ είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης και το όνομά του προέρχεται από τη γαλλική λέξη “Mille Feuille” που σημαίνει «χίλια φύλλα» . Η ονομασία “χίλια φύλλα” αναφέρεται στον αρχικό τρόπο παρασκευής της σφολιάτας, με πολλαπλά διπλώματα προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος αριθμός στρώσεων. 
Η πρώτη αναφορά για το μιλφέιγ έγινε το 1651 στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein. 
Οι Άγγλοι και οι Αυστραλοί το ονομάζουν και “vanilla slice” ή “cream slice”. 

Το μιλφέιγ είναι γνωστό και ως «πάστα του Ναπολέοντα». Κάποιοι λένε πως ο Μέγας Ναπολέων ασχολιόταν με την μαγειρική και έδωσε το δικό του όνομα στο αγαπημένο του γλυκό. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι η παραλλαγή της ονομασίας σε “πάστα του Ναπολέοντα” (Napoleon) πιθανά προέρχεται από το γαλλικό επίθετο “napolitain”, το οποίο αναφέρεται στην ιταλική πόλη Νάπολη (Naples). Στην Γαλλία, το Napoléon είναι ένα μιλφέιγ με γέμιση πάστας γεύσης αμυγδάλου.

Υλικά:
2 κουτιά σφολιατίνια
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης για μιλφέιγ
1 φάκελο κρέμα Garni
1200 ml γάλα ή 1.2 lt
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Θα χρειαστούμε ένα μπωλ μεγέθους 30x20cm περίπου για ψυγείο (εναλλακτικά πυρέξ)

Συνταγή:
1.  Ανακατεύουμε στο μίξερ τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με το 1 λίτρο γάλα.

2. Στρώνουμε μία σειρά σφολιατίνια στο μπωλ μας προσεκτικά για να μη σπάσουν και να μην αφήσουν κενά μεταξύ τους. Αν κάποια σπάσουν τα αφήνουμε στην άκρη για το τέλος.
3. Στρώνουμε τη μισή κρέμα.
4. Βάζουμε άλλη μία σειρά σφολιατίνια και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
5. Χτυπάμε τα 200ml γάλα ( 1 ποτήρι του τσαγιού ) με το Garni και το απλώνουμε στο γλυκό μας σε μία ακόμα στρώση.
6. Αφού θρυμματίσουμε καλά τα σφολιατίνια που έχουν μείνει, τα ρίχνουμε πάνω στο μιλφέιγ.
7. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
8. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας κανέλα, κλείνουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες
Έτοιμοι!!!

TIPS

1. Προτιμήστε φρέσκο και ελαφρύ γάλα για να γίνει ακόμα πιο ελαφρύ το γλυκό σας

2. Εξίσου καλό, αν όχι καλύτερο, γίνεται το μιλφέιγ και με μία κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης... είναι πιο ελαφρύ ακόμα, λιγότερο γλυκό και κάνετε οικονομία ;)

3. Επειδή τα σφολιατίνια στο πάνω μέρος του γλυκού του προσθέτουν ακόμη περισσότερη γεύση, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε εκτός από αυτά που σας έσπασαν όση ώρα τα στρώνατε στο μπωλ και περίπου ακόμα 10 σφολιατίνια από ένα τρίτο πακέτο. Θρυμματίστε τα όλα και γαρνίρετε το μιλφέιγ.

4. Αν δεν έχετε μπωλ σε τέτοιες διαστάσεις, χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, αλλά μη ξεχάσετε να σκεπάσετε το γλυκό σας πριν το βάλετε στο ψυγείο
Βon appétit όπως θα έλεγαν και η Γάλλοι!
Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...