Στην πισίνα με παιδί : Τι να προσέξετε...


Aγαπημένη ενασχόληση μικρών και μεγάλων τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι οι βουτιές και το κολύμπι στη πισίνα. 
Οι δραστηριότητες στη πισίνα είναι διασκεδαστικές, αποτελούν μια πολύ καλή μορφή σωματικής άσκησης και μπορούν να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια ή με φίλους μας. Οι πισίνες πλέον δεν βρίσκονται  μόνο στα ξενοδοχεία και στα δημόσια κολυμβητήρια. Πληθώρα κατοικιών έχουν τη δική τους πισίνα. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αλλά και όσων χρησιμοποιούν τη πισίνα οφείλουν να γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που αφορούν τα παιδιά σε σχέση με τη πισίνα. Άλλωστε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και ένα παιδί που γνωρίζει πως να κολυμπά μπορεί να πνιγεί. Γι΄αυτό ας μάθουμε μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τυχόν ατυχήματα.

Γενικοί κανόνες ασφαλείας για παιδιά στη πισίνα
 • Η πισίνα θα πρέπει να περιβάλλεται από κάποιο κιγκλίδωμα (φράκτη) έτσι ώστε να μην μπορεί ένα παιδί να πλησιάζει τη πισίνα χωρίς να συνοδεύεται από ένα ενήλικα. Βασικά χαρακτηριστικά ενός τέτοιου φράκτη είναι:
- Να έχει ύψος τουλάχιστον ένα μέτρο
- Να μην έχει έπιπλα κοντά του, τα οποία να μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα παιδί για να σκαρφαλώσει.
- Η μέγιστη απόσταση μεταξύ των κάθετων ραγών να είναι 10 εκατοστά έτσι ώστε να μην μπορεί ένα παιδί να περάσει μέσα από αυτές.
- Η πόρτα που οδηγεί στη πισίνα πρέπει να ανοίγει πάντα προς τα έξω και να κλείνει αυτόματα.

 • Κανένα παιδί δεν μένει μόνο στη πισίνα χωρίς την παρακολούθηση ενός ενήλικα που βέβαια θα ξέρει να κολυμπά.
 • Αν το παιδί είναι πολύ μικρό (βρέφη και παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 χρονών) εξυπακούεται ότι ο ενήλικας πρέπει να είναι μαζί με το μωρό μέσα στη πισίνα.
 • Μην βασίζεστε ποτέ σε «μπρατσάκια», γιλέκα για κολύμπι ή σχεδίες ως υποκατάστατο για την συνεχή επίβλεψη. Επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα παιδί μπορεί να πνιγεί ακόμα και σε μια πολύ μικρή πισίνα με ελάχιστο νερό
 • Είναι σημαντικό να ξέρει ο ενήλικας ότι παρακολούθηση παιδιού στη πισίνα σημαίνει ότι δεν κάνει οτιδήποτε άλλο, όπως να μιλά στο τηλέφωνο, σε φίλους ή να πίνει αλκοόλ.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά να μασούν τσίχλα καθώς κολυμπούν. Μπορεί να πνιγούν.

Βασικοί κανόνες ασφαλείας για όσους έχουν πισίνα στο σπίτι:
 • Αν η πισίνα είναι φουσκωτή τότε μετά από κάθε χρήση θα πρέπει να την αδειάζετε και να την ξεφουσκώνετε.
 • Μην έχετε ηλεκτρικές συσκευές κοντά στην πισίνα.
 • Μην αφήνετε κανένα να κάνει βουτιές στη πισίνα γιατί συνήθως είναι πολύ ρηχές και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.
 • Μην αφήνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν ποδήλατο γύρω από τη πισίνα.
 • Μην αφήνετε κανένα να τρέχει γύρω από τη πισίνα γιατί εύκολα μπορεί να γλιστρήσει και να πέσει.
 • Να έχετε κοντά στη πισίνα εξοπλισμό διάσωσης (ένα μακρύ κοντάρι με ένα γάντζο στο τέλος - και σωσίβιο.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...