Έρωτας με την πρώτη ματιά... στα μάτια


Το πού ρίχνει το βλέμμα του κάποιος αποκαλύπτει τι αισθάνεται

Οι ρομαντικοί ορκίζονται στον έρωτα με την πρώτη ματιά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν πείθονται με τίποτα ότι μπορεί να υπάρξει η στιγμιαία και άμεση έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.


Σύμφωνα όμως με μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, η διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και την ερωτική έλξη… μπορεί να φανεί στα μάτια!

Όπως επισημαίνουν, το τι αισθάνεται κάποιος για εσάς αντικατοπτρίζεται στο πού ρίχνει το βλέμμα του επάνω σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κάποιος κοιτάζει τον άλλον «μέσα στα μάτια» σημαίνει ότι τον βλέπει ως πιθανό σύντροφο για να αναπτύξει σχέση μαζί του. Όταν όμως το βλέμμα του «ταξιδεύει» στο σώμα του άλλου τότε αυτό που νιώθει είναι σεξουαλική επιθυμία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

«Παρότι γνωρίζουμε λίγα για την επιστήμη του έρωτα με την πρώτη ματιά, ή το πώς οι άνθρωποι ερωτεύονται, αυτά τα μοτίβα απόκρισης μάς παρέχουν τα πρώτα στοιχεία, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυτόματες διαδικασίες προσοχής -όπως το βλέμμα- και το πώς αυτές μπορεί να διαφοροποιούν τα συναισθήματα κάποιου απέναντι σε έναν ξένο» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η επικεφαλής της έρευνας Stephanie Cacioppo.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...