Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος "ταξιδεύοντας" σε όλο τον κόσμο (φώτο)

Την Κυριακή το βράδυ, όλοι οι ρομαντικοί ή μη του κόσμου μπόρεσαν να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Την μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου, που δεν περνά ποτέ απαρατήρητη και πάντα εντυπωσιάζει.

Το ολόγιομο φεγγάρι, όπως πολλοί το λένε, είναι η σεληνιακή φάση, όπου ο δορυφόρος της Γης φαίνεται ολόκληρος. Με απλά λόγια, είναι η φάση εκείνη που η Σελήνη φαίνεται σαν ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος, όπου το μέρος της που είναι σκοτεινό κρύβεται από την πίσω πλευρά.
Σύμφωνα με την NASA, φέτος η αυγουστιάτικη πανσέληνος ήταν διαφορετική και πιο ιδιαίτερη από τις προηγούμενες, αφού βρισκόταν κατά 14% πιο κοντά στην Γη και γι' αυτό τη βλέπαμε κατά 30% φωτεινότερη. 
Ομολογουμένως, τα θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Το φως του φεγγαριού ήταν τόσο δύνατο, που τίποτα δεν έμεινε κρυφό... Όλη η Γη φωτίστηκε σαν να ήταν μέρα. Σε κάθε σημείο της. Και όπως εμείς θαυμάσαμε αυτή την υπέροχη πανσέληνο, έτσι την θαύμασαν σε όλον τον κόσμο. 

Ας ταξιδέψουμε στους νυχτερινούς ουρανούς του κόσμου!



Η πανσέληνος υψώνεται πάνω από τον λιμάνι Fiskeback, λίγο έξω από το Gothenburg της Σουηδίας, φωτίζοντας όλες τις βαρκούλες - Gothenburg, Sweden


Το φεγγάρι κάνει το μνημείο "The Victor" να φαίνεται πιο εντυπωσιακό στο Βελιγράδι. Αποτελεί ένα διακριτικό σύμβολο της πόλης, που θυμίζει σε όλους τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο - Belgrade, Serbia


Roseto degli Abruzzi, Italy


Τα σύμβολα αυτά γράφουν την λέξη "Πεκίνο" και τονίζονται από το ολόγιομο φεγγάρι - Beijing, China


Από την Αθήνα και τον ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο, που υπό το φως του φεγγαριού έδειξε για ακόμα μια φορά το μεγαλείο του - Athens, Greece


Hong Kong


Δίνοντας περισσότερη αίγλη στην εκκλησία Nossa Senhora da Penha της Βραζιλίας - Rio de Janeiro, Brazil


Και στον τρούλο του καθεδρικού ναού Metropolitan στο Μεξικό - Monterrey, Mexico


Caracas, Venezuela


Havana, Cuba


Quebec, Canada


Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να δει την πανσέληνο να "κρέμεται" επιβλητικά πάνω από την Νέα Υόρκη - New York, U.S.


Buenos Aires, Argentina


Bangkok, Thailand


Αλλά και πάνω από το χάλκινο άγαλμα της Ελευθερίας του Thomas Crawford που βρίσκεται στην κορυφή του Καπιτωλίου - Washington, D.C.


Εντυπωσιακή ήταν η πανσέληνος και δίπλα στο άγαλμα του Ιησού Χριστού, μπροστά από την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού στη Βαρσοβία - Warsaw, Poland


Suwon, South Korea


Νωρίς ακόμα, καθώς ανέβαινε στον ουρανό, πάνω από φυσικό πάρκο Sierra de las Nieves, κοντά στη Μάλαγα της νότιας Ισπανίας - Malaga, Spain

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το Λονδίνο, όπου η πανσέληνος έκανε την νύκτα μέρα πάνω από το Tower Bridge - London, U.K.


Tokyo, Japan


Εντυπωσιακή φωτογραφία την ώρα που περνά το τρένο στην γέφυρα Oberbaum στο Βερολίνο - Berlin, Germany


Mdina, Malta


Sydney, Australia

Ένα ζευγάρι Ισπανών τα λέει στη Μαδρίτη με θέα το φεγγάρι


Η πόλη του Μοντερέι λουσμένη στο φως του φεγγαριού

Και BONUS η θέα από το διάστημα: 



Η πανσέληνος ξεπροβάλλει από τον φακό του αστροναύτη Όλεγκ Αρτέμιεφ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...