Στην κουζίνα με σπανακόριζο ... για αρχάριους και όχι μόνο


Απλούστατο! Ευκολότατο! Πιο γρήγορο δε γίνεται. Η σημερινή απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους μάγειρες-ισσες, σε φοιτητές-τριες,  σε μοναχικούς εργένηδες - εργένισσες και σε όσους εξακολουθούν να μη θέλουν να σπαταλούν το χρόνο τους στην κουζίνα! Καλοκαίρι είναι άλλωστε, ας χαλαρώσουμε λίγο...

Αν επιμένετε, και καλά κάνετε, να μη χρησιμοποιείται κατεψυγμένα υλικά στο φαγητό σας, επειδή η συνταγή μας έχει σήμερα, φροντίστε να τη διαβάσετε μέχρι τέλους... υπάρχει λύση και για εσάς !!!

Ξεκινάμε λοιπόν..

Υλικά:
1 σακούλα (1kg) κατεψυγμένο σπανακόρυζο με κρεμμύδι ( υπάρχει σε όλα τα σουπερμάρκετ )
1 λεμόνι
αλάτι , πιπέρι
200 ml περίπου λάδι
1 1 / 2 ποτήρι νερό

Εναλλακτικά
Αντί κατεψυγμένα λαχανικά, θα χρειαστείτε:
1 κιλό σπανάκι, καλά πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν θέλετε προσθέστε και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια)
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα



Συνταγή
1. Βάζουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα  σε δυνατή φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σπανακόρυζο και σοτάρουμε για περίπου 6-7 λεπτά
3. Αλατοπιπερώνουμε
4. Προσθέτουμε το λεμόνι, το υπόλοιπο λάδι και το νερό.
5. Χαμηλώνουμε στη μισή θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ακόμα.
7. Κλείνουμε το μάτι, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και τοποθετούμε πάνω της μία πετσέτα για 4-5 λεπτά, ώστε να μαζέψει ακόμα περισσότερα υγρά.


Tips
1. Αυτό που αλλάζει στη βασική συνταγή μας, αν επιλέξετε να μη χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι, είναι ότι στο βήμα 2 πρέπει να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά (προσοχή, μη ροδίσουν) και έπειτα να προσθέσουμε το σπανάκι και το ρύζι. Ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 6-7 λεπτά.
2. Αν προτιμάται και εσείς το σπανακόρυζο με λίγο ζουμάκι, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν εξαντληθεί όλο το νερό.  

Καλή όρεξη!!!
Down Time

Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...