Ο απόδημος Έλληνας που "τρέχει" για τη Βιάννο


Τι κι αν ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη; Η αγάπη του για το νησί και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βιάννο, του δίνει δύναμη για να ξεκινάει, κάθε χρόνο, τη διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Βιάννου, που πραγματοποιείται λίγο μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Ο λόγος για το Γιώργο Λουλάκη, ένα Βιαννίτη, που ζει και εργάζεται ως γυμναστής σε αγγλικό καθολικό σχολείο στη βορειοανατολική Αγγλία, αλλά το μυαλό του ... παραμένει στα πάτρια εδάφη! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις ετοιμασίες, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών που αναλαμβάνουν και φέρνουν εις πέρας καθήκοντα."Για να γίνει ο αγώνας με επιτυχία σχεδόν 50 εθελοντές (γραμματεία, μαγειρισες, σταθμοί τροφοδοσίας, σήμανση κτλ) εργάστηκαν, πέρυσι, αδιάκοπα 3-4 μέρες πριν τον αγώνα και 1-2 μέρες μετά για καθαρισμό της περιοχής από μπουκάλια! Τεράστια συμβολή είχε φυσικά η αστυνομία και το ΕΚΑΒ που με δύο περιπολικά και δύο ασθενοφόρα έκαναν τους αγώνες ασφαλείς για τους αθλητές!" - αναφέρει ο Γιώργος Λουλάκης. Ο ίδιος, πολλές φορές μπροστά του συναντάει εμπόδια όπως ... ο ελληνικός ωχαδερφισμός, αλλά δεν το βάζει κάτω και επιμένει σε μια διοργάνωση που πλέον έχει γίνει θεσμός για την περιοχή!

Πέρυσι, στον αγώνα έλαβαν μέρος 308 δρομείς, ηλικίας από 5 ως 74 ετών, καθιστώντας τον αγώνα το μεγαλύτερο στην Κρήτη, ενώ η συμμετοχή φέτος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι συμμετοχές δεν περιορίζονταν σε Έλληνες, αφού για τον αγώνα ήρθαν αθλητές και από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, μετανάστες και τουρίστες.

"Ο αγώνας ξεκίνησε από μια συζήτηση κάτω από το τεράστιο πλάτανο της κεντρικής πλάτειας κατά την οποία πρότεινα να οργανώσουμε ένα αγώνα δρόμου εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που τρέχουν στη Βιάννο! Περιμέναμε γύρω στις 100 συμμετοχές και είχαμε οργανωθεί για 150! Τη μέρα του αγώνα εμφανίστηκαν και πήραν μέρος συνολικά 308 άτομα" - αναφέρει ο "πρωτεργάτης" της προσπάθειας, Γιώργος Λουλάκης.

Ο 2ος Αγώνας Δρόμου Βιάννου πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βιάννου, του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του δήμοτ Βιάννου. Το κόστος της διοργάνωσης καλύπτεται εξολοκλήρου από χρηγίες από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και το συμβολικό ποσό των 3 ευρώ με κάθε δήλωση συμμετοχής.

Κι αναρωτιέστε γιατί ένας άνθρωπος που έχει διαμορφώσει την καθημερινότητα και τη ζωή του στο εξωτερικό ... μπαίνει στη διαδικασία να διοργανώνει έναν Αγώνα Δρόμου, εξ αποστάσεως, με τις αναμενόμενες δυσκολίες, ο ίδιος δίνει την απάντηση: "Η Βιάννος είναι η μεγάλη μου αγάπη! Εκεί αισθάνομαι σπίτι μου και αυτός ο αγώνας πιστεύω ότι έχει ήδη πετύχει το σκοπό του, που είναι να γνωρίσει ο κόσμος, ίσως το ομορφότερο χωριό και ένα από τους ομορφότερους δήμους στη Κρήτη και να σπρώξει κόσμο στον αθλητισμό!".

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...