Η Βιάννος ευαισθητοποιείται για το θέμα της Γαζας

Aνακοίνωση σχετικά με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων, από το κράτος του Ισραήλ, εξέδωσε η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ένας λαός που υπέφερε τόσα πολλά από τους Ναζί να ανέχεται αυτά που κάνει η κυβέρνησή του στους Παλαιστίνιους.  Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

«Βιάννος – Γάζα: μαρτυρικοί τόποι» 

"Οι Εβραίοι που μαρτύρησαν από τους Ναζί, δεν μπορούν να ανέχονται αυτά που κάνει η κυβέρνησή τους"


Με κομμένη την ανάσα οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη παρακολουθούν την παιδοκτονία που εξελίσσεται και αυτές τις ημέρες του 15Αύγουστου (είναι ο μήνας της Παναγίας μας, το Πάσχα του καλοκαιριού των Ορθοδόξων), στην Γάζα της μαρτυρικής Παλαιστίνης.
Στην αυγή του 21ου αιώνα ένα Ολοκαύτωμα βγαλμένο  από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας με θύμα τον ηρωικό λαό της Γάζας και θύτη το κράτος του Ισραήλ . Ένας ατέλειωτος Γολγοθάς, μια μαρτυρική Σταύρωση αλλά  η Ανάσταση για την λαό της Παλαιστίνη δεν έχει έρθει ακόμη.
Αλήθεια  τι τραγική ειρωνεία οι Εβραίοι, ο λαός που υπέφερε όσο κάνεις άλλος  στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη βαρβαρότητα των Ναζί, να ανέχεται την απάνθρωπη και ολοκληρωτική πολιτική της κυβέρνησης του, απέναντι στους Παλαιστινίους, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα τους να έχουν τη δική τους Πατρίδα. Αυτό δε σημαίνει βεβαία σε καμιά περίπτωση ότι συμφωνούμε  με τις τρομοκρατικές  ενέργειες εις βάρος αμάχων στο Ισραήλ, τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Αρνούμαστε όμως να εξισώσουμε την τρομοκρατική δράση ανθρώπων σε απόγνωση, οι οποίοι μάλιστα θυσιάζουν τη ζωή τους, με την κρατική τρομοκρατία  της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που διαπράττει γενοκτονία. Η κυβέρνηση του Ισραήλ αλλά και η Διεθνής Κοινότητα οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι δύο λαοί, ο λαός της Παλαιστίνης και ο λαός του Ισραήλ είναι «καταδικασμένοι» να συνυπάρξουν ειρηνικά, σε δύο  ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη, προς όφελος τους αλλά και προς όφελος της ανθρωπότητας.
Το Δ. Σ, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και οι πολίτες ενός Δήμου που υπέστη τα πάνδεινα από τις Χιτλερικές ορδές.

candianews

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...