Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε στη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού


Πολύ προσοχή χρειάζεται στη χρήση της εφαρμογής του TAXISnet στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώσουν έναν ακατάσχετο από την εφορία λογαριασμό μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.


Μερικά βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

-Προσκόμιση αίτησης στην τράπεζα

Οι φορολογούμενοι αφού συμπληρώνουν on line την αίτηση πρέπει να φροντίσουν να τυπώσουν το αποδεικτικό και να το υποβάλουν στην τράπεζα. Αυτό μάλιστα αναφέρεται και σε σχετική υποσημείωση που διευκρινίζει ότι η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί και να προσκομιστεί στην αρμόδια τράπεζα. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πλήρης διασύνδεση όλων των τραπεζών με το TAXISNET. 

-Σύζυγοι 

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες φοροτεχνικοί στέλνουν σήμα SOS: 
Η σύζυγος πρέπει να βγάλει η ίδια κλειδάριθμο και να μπει στο Taxis για να δηλώσει τον δικό της ακατάσχετο λογαριασμό.

-Κάτοχοι πολλών λογαριασμών

Όσοι έχουν πάνω από ένα λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που δεν θα μπορεί να αγγίξει το δημόσιο. Προσοχή όμως! Αν ένας από τους λογαριασμούς είναι μισθοδοσίας θα πρέπει να επιλεχθεί αυτός! Ειδάλλως, το αίτημά του δεν θα γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες.

-Νέος λογαριασμός

Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κλείσει ο λογαριασμός θα πρέπει να δηλωθεί άμεσα ο καινούργιος.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...