Ποια σημεία πρέπει να προσέξετε στη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού


Πολύ προσοχή χρειάζεται στη χρήση της εφαρμογής του TAXISnet στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώσουν έναν ακατάσχετο από την εφορία λογαριασμό μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.


Μερικά βασικά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

-Προσκόμιση αίτησης στην τράπεζα

Οι φορολογούμενοι αφού συμπληρώνουν on line την αίτηση πρέπει να φροντίσουν να τυπώσουν το αποδεικτικό και να το υποβάλουν στην τράπεζα. Αυτό μάλιστα αναφέρεται και σε σχετική υποσημείωση που διευκρινίζει ότι η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί και να προσκομιστεί στην αρμόδια τράπεζα. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πλήρης διασύνδεση όλων των τραπεζών με το TAXISNET. 

-Σύζυγοι 

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες φοροτεχνικοί στέλνουν σήμα SOS: 
Η σύζυγος πρέπει να βγάλει η ίδια κλειδάριθμο και να μπει στο Taxis για να δηλώσει τον δικό της ακατάσχετο λογαριασμό.

-Κάτοχοι πολλών λογαριασμών

Όσοι έχουν πάνω από ένα λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που δεν θα μπορεί να αγγίξει το δημόσιο. Προσοχή όμως! Αν ένας από τους λογαριασμούς είναι μισθοδοσίας θα πρέπει να επιλεχθεί αυτός! Ειδάλλως, το αίτημά του δεν θα γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες.

-Νέος λογαριασμός

Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κλείσει ο λογαριασμός θα πρέπει να δηλωθεί άμεσα ο καινούργιος.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...