9 καθημερινές βλαβερές συνήθειες για την υγεία μας


Μια βλαβερή συνήθεια δεν φαίνεται απαραίτητα τέτοια. Μπορεί να είναι κάποια που φαίνεται φυσιολογική και αβλαβής.

Ωστόσο με τον καιρό μια τέτοια πρακτική μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία σας. Ακολουθούν ορισμένες από τις κακές συνήθειες που θα πρέπει να αποφεύγετε.


Ανεπαρκής ύπνος

Είστε τόσο πολυάσχολοι που σας φαίνονται λίγες οι 24 ώρες της ημέρας; Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσετε τον ύπνο σας. Ο λιγότερος ύπνος μπορεί να επηρεάσει τη φόρμα, τη διάθεση και τη γενική σας υγεία. Να κοιμάστε επαρκώς καθημερινά, αλλιώς θα νιώθετε κούραση την επόμενη ημέρα.

Παράλειψη γευμάτων

Η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού. Επιπλέον, το σώμα σας χρειάζεται αναπλήρωση του καυσίμου σε τακτικά διαλείμματα για να μένει ενεργητικό. Η παράλειψη γευμάτων, σας απορροφά περισσότερη ενέργεια για να κάνετε τις δουλειές σας. Πάντα να λαμβάνετε στα σοβαρά τα γεύματά σας, επειδή είναι το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό.

Παράλειψη λήψης φαρμάκων

Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε ξεχνούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους στην ώρα τους είτε τα σταματούν απότομα.

Ο ξαφνικός τερματισμός λήψης του φαρμάκου σας μπορεί να προκαλέσει υποτροπή της νόσου ή άλλες επιπλοκές.

Τηλεόραση

Αν περνάτε αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση, πιθανόν χάνετε τα οφέλη της άσκησης. Επιπλέον, η τηλεόραση αφαιρεί χρόνο από τον ύπνο σας.

Δυνατή μουσική

Η δυνατή μουσική μπορεί να είναι επιβλαβής για τα αυτιά. Σιγουρευτείτε ότι κρατάτε την ένταση αρκετά χαμηλά ώστε να μπορείτε να ακούτε τους ήχους γύρω σας, ιδιαίτερα όταν περπατάτε στον δρόμο.

Δεν χρησιμοποιείτε νήμα στα δόντια

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι καλή συνήθεια αρκεί να συνοδεύεται από τακτική χρήση οδοντικού νήματος. Αν συνηθίζετε να το αποφεύγετε επιτρέπετε στα μικρόβια να προκαλέσουν βλάβη στα ούλα σας.

Η υπερβολική ανησυχία

Η υπερβολική ανησυχία μπορεί να μην είναι επιλογή σας αλλά ενδεχομένως θα αποβεί επιβλαβής για την υγεία σας. Σταματήστε να ανησυχείτε για όλους και για τα πάντα. Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα σωστά και δεν μπορείτε να κάνετε όλους τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Μεγάλη τσάντα

Συχνά, οι γυναίκες προτιμούν τις μεγάλες τσάντες, καθώς τους επιτρέπουν να κουβαλάνε τα πάντα, από το κινητό και το πορτοφόλι τους μέχρι τα καλλυντικά ή το laptop τους. Ωστόσο, το βαρύ φορτίο σε καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στον αυχένα και τη μέση.

Οδηγείτε με τα παράθυρα ανοιχτά

Μπορεί να αισθάνεστε ωραία όταν οδηγείτε με ανοιχτά τα παράθυρα, ωστόσο ενδεχομένως είναι κακή επιλογή δεδομένης της ποσότητας των τοξινών που μπορεί να εισπνέετε. Τέτοια οδήγηση σε δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...