8 τύποι φίλων που αξίζει να έχουμε! Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;


«Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε» λέει ένα ρητό και πράγματι, στην πράξη ο κοινωνικός μας περίγυρος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας. Προκειμένου αυτή να κυλάει ομαλά, υπάρχουν οκτώ τύποι φίλων που κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να έχει.

Δείτε ποιοι φίλοι είναι αυτοί και αναρωτηθείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε εσείς για τους γύρω σας.

1. Ενας πιστός κολλητός
Μερικές φορές, ένας πιστός καλύτερος φίλος είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεστε για να μείνετε υγιής . Ο καθένας χρειάζεται έναν μη επικριτικό φίλο που θα τους υποστηρίξει στα πάντα. Αλλωστε οι καλοί φίλοι δε σε αφήνουν να κάνεις βλακείες...μόνος σου! Αυτό είναι το είδος του φίλου που γνωρίζει όλα τα βαθιά και σκοτεινά μυστικά σας, αλλά εξακολουθεί να σας αγαπάει το ίδιο .


2. Ατρόμητος, περιπετειώδης, τυχοδιώκτης
Ζούμε σε έναν μεγάλο κόσμο όπου υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για να δείτε, ανθρώπους να συναντήσετε και νέες εμπειρίες να δοκιμάστε, αλλά πολλοί από εμάς έχουμε κολλήσει στη δική μας ρουτίνα και ξεχνάμε να ζήσουμε. Ολοι χρειαζόμαστε έναν περιπετειώδη φίλο που θα μας τραβήξει έξω από τα σπίτια μας και θα μας βάλει σε νέες ιδέες, νέες κουλτούρες, φιλοσοφίες και δραστηριότητες .


3. Ο υπερβολικά (έως και βάναυσα) ειλικρινής
Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις στη ζωή όπου πρέπει να ακούσουμε τη σκληρή αλήθεια. Αν είστε σε μια κακή σχέση και ο καθένας σας λέει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να σας απατάει το αγόρι σας για 8η φορά τα τελευταία 2 χρόνια, ο βάναυσα ειλικρινής θα σας βγάλει τα ροζ γυαλιά σας και θα σας αφυπνίσει θυμίζοντας ότι αξίζετε κάτι καλύτερο.


4. Ο σοφός μέντορας
Ο Τζέσε Τζάκσον είπε κάποτε «ποτέ σου μην κοιτάς κάποιον αφ' υψηλού, αν δεν σκοπεύεις να τον βοηθήσεις να ανέβει». Αν έχετε κάποιον φίλο έξυπνο, εμπνευσμένο και αξιοθαύμαστο που εφαρμόζει αυτή τη φιλοσοφία είστε τυχεροί. Ολοι χρειαζόμαστε ένα φίλο που μας εμπνέει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, χωρίς να μας κάνει να αισθάνομαστε ανεπαρκείς. Η συναναστροφή με ένα τέτοιο άτομο θα αποτελέσει πρόκληση για μας να βελτιώνουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα.


5. Ενα φίλο από διαφορετική κουλτούρα
Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάποιος που είναι κολλημένος με τους τρόπους τους. Αν ο καθένας είχε ένα φίλο από μια διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Μία διαπολιτισμική φιλία σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τα έθιμα, τις αξίες και τις παραδόσεις, έξω από το δικό σας πολιτισμό. Μερικές φορές μπορεί να υιοθετήσετε ακόμη και νέους τρόπους για να κάνετε πράγματα.


6. Ενα φίλο ακριβώς αντίθετο από εσάς
Εάν αναπτύξετε μόνο φιλίες με άτομα που ακολουθούν τις ίδιες πεποιθήσεις, έθιμα και αξίες με σας, οι πιθανότητες είναι να είστε κάπως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και να διαιωνίζετε στερεότυπα για όποιον κατέχει μια διαφορετική κοσμοθεωρία από εσάς. Αντί, λοιπόν, συνεχώς να περιστρέφεστε γύρω από τον εαυτό σας και τους ομοϊδεάτες σας, προσπαθήστε να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσης σας και να συναναστραφείτε με ανθρώπους που έχουν αντίθετες απόψεις. Θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τα μάτια σας σε διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου και να μάθετε να αποδέχεστε ανθρώπους που δεν βλέπουν τον κόσμο ακριβώς με τον τρόπο που τον βλέπετε εσείς.


7. Εναν φίλο γείτονα
Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τους γείτονες τους. Είναι κρίμα, γιατί κάποιοι γείτονες μπορεί να είναι υπέροχοι άνθρωποι και καλοί φίλοι. Αν είστε σε διακοπές, και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξεχάσει να κλειδώσετε την πόρτα, μπορείτε να καλέσετε τον γείτονα σας και να του ζητήσετε να σας βοηθήσει. Οι καλοί, αξιόπιστοι γείτονες που βοηθούν τους άλλους είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, γι' αυτό είναι σημαντικό να δημιουργούμε καλές σχέσεις με τους γύρω μας.


8. Ο φίλος από τη δουλειά
Ξέρατε ότι με μια εργασία πλήρους απασχόλησης , θα περάσετε τουλάχιστον το 50% των ωρών που είστε ξύπνιοι στη δουλειά; Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πιο απομονωμένοι εργαζόμενοι εμφανίζουν συχνά κατάθλιψη. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχετε ένα φίλο στη δουλειά, για να περνάτε ευχάριστα μαζί την ώρα στο γραφείο ή να βγαίνετε για φαγητό μετά.

Εχοντας μία ομάδα με όλους αυτούς τους τύπους φίλων γύρω σας, είναι σίγουρο ότι θα περάσετε μία ευχάριστη ζωή.


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...