6 προϊόντα στα οποία οι γυναίκες γύρισαν την πλάτη

Καλσόν, τσιγάρα, βιβλία, γάντια, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου... Αυτά είναι μερικά από τα προϊόντα που μια σύγχρονη γυναίκα σπανίως θα βάλει στη λίστα με τα ψώνια της.
Πλέον, η αγοραστική τάση του... ισχυρού φύλου άλλαξε άρδην, την ίδια στιγμή που νέες μόδες και μανίες έρχονται να αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες.

«Όλα μαζί, φαίνεται σαν να έρχονται για να ενισχύσουν την ανεξαρτησία των γυναικών», λέει η Anita Gandhi, αντιπρόεδρος εταιρείας μάρκετινγκ που παρείχε και τα παρακάτω δεδομένα. Όπως αποδεικνύεται, οι γυναίκες σήμερα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για βιωματικά γεγονότα, όπως μια συναυλία: «Το 2009, την περίοδο της οικονομικής κατάρρευσης, οι άνθρωποι δεν διέθεταν παρά ελάχιστα για αγορές», λέει, «και εάν το έκαναν, ήταν περισσότερο συνειδητοποιημένοι για το αν θα ξόδευαν τα χρήματά τους σε επιπόλαια πράγματα».

Ιδού τα προϊόντα στα οποία οι γυναίκες γύρισαν την πλάτη:

Καλσόν κάθε είδους
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι πωλήσεις καλσόν έχουν μειωθεί περίπου κατά 47%, ενώ ταυτόχρονα, αύξηση κατά 18% παρουσιάζει η αγορά των κολάν.

Τρόφιμα διαίτης
Οι πωλήσεις των τροφών χωρίς ζάχαρη έχουν πέσει κάτω από 15%, τα χωρίς λιπαρά τρόφιμα έχουν βυθιστεί κατά 17% (με τα χαμηλά λιπαρά να είναι κάτω του 13%) και τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη έπεσαν κάτω από 22%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο συνειδητοποιημένες σχετικά με την υγεία. Αντ' αυτού, ο ορισμός του υγιούς έχει εξελιχθεί, λέει η Gandhi. Τώρα οι γυναίκες έλκονται προς τα φυσικά και βιολογικά τρόφιμα, τα οποία έχουν άνοδο 10% στις πωλήσεις.

Τσιγάρα
Τόσο τα τσιγάρα, όσο και τα προϊόντα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος (όπως τα μπαλώματα ή οι τσίχλες), βλέπουν τις πωλήσεις τους να βυθίζονται, κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεδομένου ότι λιγότερες γυναίκες καπνίζουν συγκριτικά με τους άνδρες (μόνο το 16% των Αμερικανίδων καπνίζει, σε σύγκριση με το 20% των ανδρών), αυτό δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Προϊόντα μαλλιών
Οι γυναίκες βάζουν ολοένα και λιγότερα προϊόντα styling για τα μαλλιά στο καλάθι των αγορών τους. Οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατά 14%, ίσως επειδή επικρατεί και η τάση του φυσικού look.

Γάντια, τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου
Ποιος θα το περίμενε, ότι αξεσουάρ όπως είναι οι τσάντες, τα γυαλιά ηλίου ή τα ρολόγια θα έχαναν τον ορισμό του... φετίχ, κι αυτό γιατί οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν πτώση!

Βιβλία
Παρά την τεράστια επιτυχία βιβλίων όπως οι «Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι», οι γυναίκες δεν φαίνεται πως αρέσκονται στο ξεφύλλισμα. Οι πωλήσεις, όπως γράφει το «Time», έπεσαν κατά 13% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι προς τα πού έστρεψαν την αγοραστική τους δύναμη οι γυναίκες. Ιδού μερικά: υγιεινά προϊόντα (βιολογικά και οργανικά), εισιτήρια για συναυλίες και comedy club.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...