11χρονο κορίτσι εφηύρε ειδικό σάκο για τα παιδιά με καρκίνο

Η 11 χρονών Kylie δημιούργησε έναν σάκο σχεδιασμένο για παιδιά με καρκίνο. Η ίδια θυμάται τον εαυτό της τρία χρόνια πριν να δίνει την δική της μάχη με τη νόσο.
Η μικρή Kylie από το Κονέκτικατ, δημιούργησε έναν σάκο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που έχουν τη νόσο. Τρία χρόνια πριν διαγνώστηκε με ραβδομυοσάρκωμα, μία μορφή καρκίνου η οποία είναι το συχνότερο σάρκωμα της παιδικής ηλικίας.

Η ίδια θυμάται τον εαυτό της να προσπαθεί να περπατήσει ανάμεσα σε τόσα πολλά καλώδια, καταλήγοντας πάντα να σκοντάφτει σε κάποιο από αυτά.
Σύμφωνα με το WTNH.com η 11χρονη Kylie δήλωσε: “Χρησιμοποιούσα τους I-V poles και πάντα έπεφτα πάνω στα καλώδια. Ήταν δύσκολο να περπατήσω, και πάντα κάποιος έπρεπε να σπρώχνει τον στύλο, γιατί ήμουν αδύναμη όταν βρισκόμουν για χημειοθεραπείες”.
Η 11 χρονών Kylie (Φωτογραφία: Huffington Post)
Η 11 χρονών Kylie (Φωτογραφία: Huffington Post)
Έτσι λοιπόν της ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει κάτι πιο ελαφρύ και ευέλικτο, που να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ασθενείς και τα παιδιά.
“Είναι πολύ ελαφρύ και πολύ βολικό σε σχέση με τους στύλους που χρησιμοποιούμε συνήθως”.
τσάντα θα έχει όλο το φάρμακο που χρειάζεται για την χημειοθεραπεία...απλά την βάζεις στην πλάτη σου και περπατάς μαζί της”.
H 11 χρονών Kylie με την τσάντα (Φωτογραφία: Huffington Post)
H 11 χρονών Kylie με την τσάντα (Φωτογραφία: Huffington Post)
Η Kylie για την δημιουργία της εφεύρεσης είχε στο μυαλό της δύο πολύ καλούς της φίλους.
“Ο Marik για να περπατήσει χρησιμοποιεί πατερίτσες, και πάντα κάποιος πρέπει να σπρώχνει τον στύλο”.
“Η Brooke αναγκαζόταν πολλές φορές να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, και νομίζω πως κάτι τέτοιο θα της άρεσε”.
Η Birte Wistinghaussen, η κλινική διευθύντρια του τμήματος της Παιδιατρικής Αιματολογίας/Ογκολογίας στο Mount Sinai Hospital, δήλωσε στο Yahoo: “Νομίζω ότι είναι μία θαυμάσια ιδέα...θα ήταν πολύ χρήσιμη για τους ασθενείς παιδιατρικής ογκολογίας, καθώς θα τους παρέχει περισσότερη κίνηση και ελευθερία”.
H εφεύρεση της Kylie (Φωτογραφία: Ηuffington Post)
H εφεύρεση της Kylie (Φωτογραφία: Ηuffington Post)
Η δημιουργία της Kylie έχει αποσπάσει πολλά βραβεία ευρεσιτεχνίας, ενώ η ίδια με την βοήθεια των γονέων της έχει δημιουργήσει σελίδα το CrowdRise, με στόχο να προωθήσει την δημιουργία και άλλων σάκων.
Αν θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για την Kylie μπορούμε να κάνουμε κλικ εδώ, στην δική της διαδικτυακή σελίδα.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...