10 πράγματα που ΔΕΝ θέλει ν΄ακούσει μια μαμά με κόρες


άκομψες αντιλήψεις...

1. Θα προσπαθήσετε και για αγοράκι;
Όσο αθώα και αν θέτει κάποιος την αδιάκριτη αυτή ερώτηση, το υπονοούμενο είναι σαφές: Ότι μια οικογένεια δεν είναι ποτέ ευτυχισμένη αν έχει μόνο κορίτσια. 
2. Τα κορίτσια είναι πιο εύκολα από τα αγόρια
Είμαι σίγουρη ότι και αντίστοιχα οι γονείς με αγόρια θα ακούν ακριβώς το ίδιο. Κάθε φύλο, έχει τις δικές του προκλήσεις, τις δικές του δυσκολίες.

3. Πω, πω, τι έχετε να περάσετε στην εφηβεία τους
Ακόμη ένα βαρετό και χιλιοειπωμένο κλισέ. Έτσι κι αλλιώς οι έφηβοι είναι δύσκολοι, σκληροί, περίεργοι με όλους και με όλα. Και τα 15χρονα κορίτσια που γνωρίζω είναι έξυπνα, με υψηλή αυτοεκτίμηση, ευγενικά και φιλόδοξα.

4. Α, πρέπει να τις μάθεις να μαγειρεύουν
Χα, χα, καλά που ζούμε στη δεκαετία του 50; Σήμερα μην ξεχνάτε ότι σεφ γίνονται κυρίως οι άντρες. Δεν εξαρτάται από το φύλο για το αν κάποιος έχει τάση να μαγειρεύει καλά

5. Πω, πω με τόσες γυναίκες στο σπίτι, τι θα περνάει ο άντρας σου…
Κι όμως οι άντρες που περιτριγυρίζονται από γυναίκες είναι πολύ ευτυχισμένοι. Αν δεν είναι μισογύνηδες.

6. Πόσο τυχερή είσαι. Τα κορίτσια βοηθάνε και στις δουλειές του σπιτιού
Χαχα, δείξτε μου το δωμάτιο μιας πεντάχρονης, μιας δεκάχρονης ή μιας δωδεκάχρονης που είναι τακτικό και θα σου πω μπράβο!

7. Ελπίζω να έχετε κρατήσει χρήματα για την προίκα τους 
Ακόμη ένα ωραίο σεξιστικό σχόλιο. Ε, λοιπόν όχι! Έχουμε όμως κρατήσει χρήματα για τις σπουδές τους

8. Θα πρέπει να έχετε ησυχία στο σπίτι 
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κορίτσια είναι τόσο ήσυχα και υπάκουα. Σίγουρα, πέντε αγόρια κάνουν περισσότερη φασαρία απ’ ότι πέντε κορίτσια, αλλά όπως και τα περισσότερα άλλα παιδιά, είναι ανήσυχα και θορυβώδη. Και πρέπει να είναι.

9. Αχ, τα κορίτσια είναι τόσο συναισθηματικά!
Και τα αγόρια επίσης. Αλλά η παραδοσιακή άποψη που θέλει τα κορίτσια να είναι πάντα γλυκομίλητα και ευγενικά δεν μου κάνει. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να μεγαλώσουμε γυναίκες που προσπαθούν πάντα να ευχαριστήσουν όλους τους άλλους –εκτός από τον εαυτό τους.

10. Και ποιος θα συνεχίσει το όνομα της οικογένειας;
Αυτή είναι μια ερώτηση που κανονικά θα έπρεπε να απευθύνετε στη δυναστεία των Γκριμάλντι. Και αυτό παίζεται!

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...