10 εντυπωσιακές στάσεις λεωφορείων και μετρό

Η εντυπωσιακή στάση λεωφορείου στη Βαλτιμόρη που μετατρέπει την αναμονή των μέσων μαζικής μεταφοράς σε μία ευχάριστη διαδικασία, μας δίνει την αφορμή να συγκεντρώσουμε σε μία λίστα τις πιο ιδιαίτερες στάσεις λεωφορείων και να κατεβούμε και πιο χαμηλά, στα μετρό του κόσμου για να ανακαλύψουμε πραγματικά μαργαριτάρια.
Όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις και οι μετακινήσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, γνωρίζουν καλά ότι η αναμονή σε μία στάση μπορεί να αποβεί σε μία εξωφρενικά βαρετή διαδικασία. Ιδιαίτερα στην Αθήνα δίνεται ελάχιστη προσοχή στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι περισσότερες παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής ενώ τα καθιερωμένα παγκάκια σε αρκετές περιπτώσεις απουσιάζουν. Το αποτέλεσμα; Όρθιοι άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι από τις καταναγκαστικές μετακινήσεις, να ανυπομονούν για το λεωφορείο… που όμως συχνά αργεί!;O
Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και τα μέσα μεταφοράς έχουν αραιώσει τα δρομολόγιά τους, η αναμονή στην οποιαδήποτε στάση μπορεί να μετατραπεί για τους εναπομείναντες Αθηναίους, σε έναν ανίκητο εχθρό. Πόσο όμως θα άλλαζε η διάθεση μας και η καθημερινότητά μας, αν σε κεντρικά τουλάχιστον σημεία της πόλης, έκαναν την εμφάνισή τους ξεχωριστές στάσεις λεωφορείων, εξαιρετικής αισθητικής και εντυπωσιακού design;
Πρόσφατα στη Βαλτιμόρη μία ομάδα καλλιτεχνών από την Ισπανία, η “mmm…” εμπνεύστηκε και υλοποίησε μία ευχάριστη και παιχνιδιάρικη στάση λεωφορείου, κάνοντας τους περαστικούς να μην ανησυχούν για τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων. Τα τρία γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «BUS» (=λεωφορείο), απέκτησαν υπερμεγέθη διάσταση και με υλικό το ξύλο συνέθεσαν μία ξεχωριστή στάση.
Κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 αγαπημένες μας στάσεις είτε λεωφορείων είτε μετρό, με την ελπίδα ότι θα δοθεί το έναυσμα για να ασχοληθούμε περισσότερο με ένα μέρος, που πολλοί από εμάς περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας.
Έτοιμοι; Ξεκινάμε. 



Ξύλινη στάση λεωφορείου στη Βαλτιμόρη
Πολύχρωμη και χαρούμενη στάση στον Μαυρίκιο
Όταν το design βγήκε στους δρόμους της Ισπανίας
Εκεί που η ζέστη είναι πραγματικά ανυπόφορη και επικίνδυνη! Πού αλλού; Στο Ντουμπάι
Για ξεκούραστη αναμονή στην αιώρα... Στάση στo Βανκούβερ
Μετρό στη Νάπολη της Ιταλίας (Στάση Τολέδο), σχεδιασμένο από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας
Τι θα λέγατε για μία βόλτα στους υπόγειους σιδηρόδρομους της Στοκχόλμης;
Στη Σουηδία δεν ξέρουμε ποιο μετρό να πρωτοχρησιμοποιήσουμε
Δεν είναι παλάτι... είναι σταθμός του μετρό στη Μόσχα
Είναι αδύνατον να ξεκολλήσουμε από τους σταθμούς-έργα τέχνης της Στοκχόλμης

πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...