O Google Chrome καταναλώνει πιο γρήγορα τη μπαταρία του laptop σας


Αν χρησιμοποιείτε το laptop σας για σερφάρισμα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση του Chrome καταναλώνει περισσότερη ισχύ από την μπαταρία σε σχέση με τους άλλους browsers.


Υπεύθυνο για αυτή την λειτουργία του Chrome είναι το system clock tick rateπου ρυθμίζει το πόσο συχνά "ξυπνά" ο επεξεργαστής.

Ο Chrome έχει ως προεπιλογή μόλις 1ms, ενώ οι Firefox και Internet Explorer την αντίστοιχη επιλογή την έχουν στα 15,625ms.

Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση του Chrome ο επεξεργαστής "ξυπνά" 1.000 φορές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, ενώ στους άλλους browsers 64 φορές σε ένα δευτερόλεπτο.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο σε υπολογιστές με Windows κι όχι Mac ή Linux, επειδή εκεί οι ρυθμίεις είναι διαφορετικές.

Λύση προς το παρόν δεν υπάρχει και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες ώστε να διορθωθεί σύντομα από την Google, είναι να ψηφίσουν για την έγκαιρη διόρθωση του προβλήματος. 

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...