Αξίζει να πας: για Longboard Downhill μέχρι την παραλία του Κόρακα

Κάτι νέο και ιδιαιτέρως ενδιαφέρον έφτασε σήμερα στο inbox από τη φίλη μας τη Μάντυ. Η Μάντυ ανήκει στους ανθρώπους αυτούς που λατρεύουν ένα νέο σπορ που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, το Longboard Downhill.
Όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό της είναι μία longboard lover και με αυτήν της την ιδιότητα μας παρουσιάζει σήμερα το "surf της στεριάς" όπως θα μπορούσε να το ονομάσει κάποιος. Η λήψη των φωτογραφιών που ακολουθούν έχει γίνει στη διαδρομή προς την παραλία του Κόρακα.

Λίγα λόγια για την παραλία του Κόρακα...



Η παραλία του Κόρακα βρίσκεται στη νότια Κρήτη στα όρια των νομών Ρεθύμνου-Χανίων. Πρόκειται για μια ερημική παραλία με μακριά βλάστηση και φυσική σκιά από μετρίου αναστήματος σκινόδεντρα. Τα νερά είναι δροσερά και βαθαίνουν απότομα όπως σχεδόν σε  όλα τα νότια παράλια. Καλό θα ήταν να προσεγγίσεις την τοποθεσία με όχημα τύπου 4x4 αυτό όμως δεν καθιστά αδύνατη την πρόσβαση από τα ΙΧ. 



Στη διαδρομή συναντάς το φαράγγι του Κοτσυφού, σπάνιας ομορφιάς. Επιπλέον για τους λάτρεις τις λαογραφίας στο Άνω Ροδάκινο θα δείτε τις παλιές εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του Αγίου Παντελεήμονα. Στο Κάτω Ροδάκινο θα δείτε τους παλιούς ναούς του Αγίου Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Αντωνίου.

Η τοποθεσία ενδείκνυται και για longboard downhill.


Τι είναι όμως το longboard downhill; 



"Το longboarding και τα longboards δεν γεννήθηκαν τώρα στον κόσμο. Απλά όπως με κάθε τι καινούρια σε extreme ή και casual sports, σαν χώρα λειτουργούμε με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, λίγα χρόνια μετά τον υπόλοιπο κόσμο, στην Ελλάδα άρχισε κόσμος να ασχολείται με το longboard.
Τα longboards  μοιάζουνε με τα skateboards. Οκ. Αλλά ταυτόχρονα διαφέρουν και αρκετά σε πολλά σημεία καθώς είναι μεγαλύτερα σε μήκος και πολλές φορές σε πλάτος. Θα δεις longboards με «μύτη» (τα pintail), θα δεις longboards με τις ρόδες στο ύψος σχεδόν της σανίδας (τα cut through), θα δεις μεγαλύτερες ρόδες αλλά σχήμα σχετικά παρόμοιο με εκείνο των skateboards (στα cruiser) αλλά και διάφορες άλλες παραλλαγές ανάλογα τη χρήση του longboard.
Γιατί αυτή ακριβώς είναι η φάση του longboard. Είναι εκεί για να κάνεις το κάτι παραπάνω, αυτό που δεν μπορούσες ποτέ να κάνεις με το απλό σανίδι σου και τώρα έχεις όλη την άνεση και τον εξοπλισμό να το κάνεις.
Εκεί που φοβόσουν να κάνεις ένα πολύ γρήγορο downhill μην ακουμπήσει η ρόδα στο σανίδι, έχεις τώρα το pintail, εκεί που χρειαζόσουν μεγαλύτερη σταθερότητα και να πας πιο κοντά στο έδαφος, έχεις τώρα τα cut through σανίδια"


"Το longboard είναι κάτι fun αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και μερικά πράγματα...

1) Δεν ζούμε στην Καλιφόρνια, οπότε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο να διαλέξεις το σωστό location (μέρος) για να κάνεις longboard. Όχι όπου να'ναι...


2) Ακριβώς επειδή το longboard σου δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερη ασφάλεια, έχουν παρατηρηθεί πολύ περισσότερα ατυχήματα με longboard παρά με skateboard. 
Αυτή η αίσθηση της παραπάνω ασφάλειας κάνει τον κόσμο να επιχειρεί διαδρομές και να φτάνει σε ταχύτητες που με ένα skateboard δεν μπορούσε ή φοβόταν να κάνει. Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, οι longboarders  φορούν σχεδόν πάντα κράνος και γάντια ολίσθησης."


Χάρτης Ηράκλειο - παραλία Κόρακα 


ΠληροφορίεςΜάντυ Παπαδάκη 
(fashion designer - ιδιοκτήτρια του "How old are you handmade accessories and clothing" )
φωτογραφίες: Μάντυ Παπαδάκη 
Rider στις φώτο ο Manolis F.

Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

2 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας...