Πώς οι χάκερς «κλέβουν» τα προσωπικά μας δεδομένα από τα iPhone


Οι τεχνικές υποκλοπής μπορούν να παρακάμψουν τη διαδικασία κρυπτογράφησης καθώς και το αντίγραφο ασφαλείας μέσω υπερυπολογιστών - «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτείτε, εκτός αν διαλύσετε εντελώς τη συσκευή σας και πάλι χωρίς πολλές ελπίδες» ανέφερε ερευνητής ασφαλείας. 
Προσωπικά δεδομένα, μηνύματα, e-mail, φωτογραφίες ακόμα και λίστες επαφών μπορούν να υποκλαπούν από τα iΡhone μέσω τεχνικών οι οποίες είναι άγνωστες στους περισσότερους υπευθύνους τεχνικούς καθώς και στις υπηρεσίες ασφαλείας. Οι συγκεκριμένες τεχνικές υποκλοπής μπορούν να παρακάμψουν τη διαδικασία κρυπτογράφησης καθώς και το αντίγραφο ασφαλείας μέσω υπερυπολογιστών.

Σε ένα πρόσφατο συνέδριο ο ερευνητής ασφαλείας Τζόναθαν Ζιντράσκι ανέφερε πως κανένας χρήστης iΡhone δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια στοιχεία μπορούν να υποκλέπτουν ανά πάσα στιγμή από τη συσκευή τους είτε να εμποδίσουν όσους μπορούν να υποκλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτείτε, εκτός αν διαλύσετε εντελώς τη συσκευή σας και πάλι χωρίς πολλές ελπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιντράσκι στο συνέδριο Hackers on Planet Earth με σκοπό να δείξει τη συνεργασία ανάμεσα στην Apple και τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Έχουμε σχεδιάσει το iOS ώστε οι λειτουργίες του να μη θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και των κατόχων αυτών των συσκευών, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην μπορέσουν τα IT τμήματα των εταιρειών που ενδιαφέρονται να μην υποκλέψουν όποια στοιχεία επιθυμούν» υπογράμμισε ο κ. Ζιντράσκι

Όπως αναφέρει μάλιστα το πρακτορείο Reuters, ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, αναγνωρίζοντας εμμέσως το πρόβλημα, δεσμεύτηκε να επανασχεδιάσει κάποια συστήματα στο μέλλον ώστε να καταστήσει περισσότερο δύσκολη την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα το ίδιο το πρακτορείο Reuters για να καθησυχάσει τους κατόχους συσκευών iΡhone τονίζει πως είναι περισσότερο ασφαλείς από κάθε άλλη συσκευή της ανταγωνίστριας Google της οποίας το λειτουργικό σύστημα Android θεωρείται λιγότερο ασφαλές στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...