Χανιά: Βόλτες με τα ποδήλατα του Δήμου

15/07/2014

Την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος σταθμών αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, αποτελούμενο από εβδομήντα ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα (εξήντα εν δράσει και δέκα εφεδρικά) και τέσσερις ειδικούς σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων, εγκατεστημένους σε επιλεγμένα σημεία στην παλιά πόλη των Χανίων, προωθεί ο δήμος Χανίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
Οι 4 σταθμοί εγκατάστασης των ποδηλάτων είναι οι εξής:

  • Σταθμός 1: Πλατεία Τάλω - 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Σταθμός 2: Πλατεία Κατεχάκη -15 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Σταθμός 3: Πλατεία Δευκαλίωνος (Πύλη της 'Αμμου-Παρκινγκ) - 22 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Σταθμός 4: Πλατεία Ταξιάρχου Μαρκοπούλου -23 θέσεις ποδηλάτων
Οι σταθμοί θα διαθέτουν οθόνη αφής, απ΄όπου θα μπορούν οι χρήστες να εγγράφονται απευθείας στο σύστημα, ενώ ειδικό λογισμικό θα δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή του συστήματος να λαμβάνει πληροφορίες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία αυτού (αναφορές βλαβών) και την εξαγωγή αναφορών (πληροφορίες χρήσης, βλαβών ποδηλάτων, λειτουργίας σταθμών, διαδρομές ανά ημέρα, μέση διάρκεια κ.ά.).
Η διαδικασία για να κυκλοφορήσει κάποιος με τα κοινόχρηστα ποδήλατα είναι η εξης:


Ο χρήστης πηγαίνει σε έναν σταθμό και, χρησιμοποιώντας την ειδική μαγνητική κάρτα ή εισάγοντας τον προσωπικό του κωδικό μέσω του τερματικού ενοικίασης, επιλέγει μία κλειδαριά η οποία διαθέτει ποδήλατο.

Χανιά: Βόλτες με εβδομήντα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου
Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί μέσω GPRS με το κέντρο ελέγχου, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το λογισμικό διαχείρισης του συστήματος και αφού πιστοποιήσει επιτυχώς τον χρήστη, ξεκλειδώνει αυτόματα την ηλεκτρομηχανική κλειδαριά χωρίς να απαιτείται η χρήση κλειδιού από τον πολίτη.
Ο χρήστης παραλαμβάνει το ποδήλατο και αναχωρεί.


Για να τερματιστεί ο χρόνος ενοικίασης, ο πολίτης επιστρέφει σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην πόλη και κλειδώνει το ποδήλατο σε μία από τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί αυτόματα με το λογισμικό κέντρου ελέγχου, προκειμένου να τερματίσει τη χρέωση και ταυτόχρονα η κλειδαριά διαβάζει το RFID chip του ποδηλάτου, έτσι ώστε να πιστοποιήσει, ότι το ποδήλατο που επέστρεψε ο χρήστης είναι αυτό το οποίο είχε χρησιμοποιήσει.
Το έργο χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους, ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό σύμβασης υλοποίησης 160.106,64 ευρώ με ΦΠΑ.Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε..
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...