Χαμηλός σίδηρος: Πως να προσαρμόσετε τη διατροφή σαςΗ σιδηροπενική αναιμία αποτελεί μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες αναιμίες και εμφανίζεται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες όπως τα βρέφη, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, οι έγκυες και τα άτομα που βιώνουν σοβαρή απώλεια αίματος. 

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της αναιμίας και την απειλή που αυτή θέτει για την υγεία του πάσχοντος, η αντιμετώπισή της μπορεί να κυμαίνεται από τη μετάγγιση αίματος έως και τη συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου.
Κάποιες διατροφικές συμβουλές για τη γρηγορότερη αποκατάσταση της έλλειψης σιδήρου σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή φαίνονται παρακάτω:

• Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αιμικό σίδηρο όπως κόκκινο κρέας, συκώτι, πουλερικά και ψάρια.

• Αποφυγή κατανάλωσης καφέ και τσαγιού μαζί με τα γεύματα ή τουλάχιστον για μια ώρα μετά τα γεύματα.

• Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως χυμοί φρούτων και λαχανικών, παράλληλα με τα γεύματα.

• Αποφυγή κατανάλωσης συμπληρωμάτων ασβεστίου ή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε ασβέστιο παράλληλα με τα συμπληρώματα σιδήρου ή με τα γεύματα.

πηγή

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...