Χαμηλός σίδηρος: Πως να προσαρμόσετε τη διατροφή σας



Η σιδηροπενική αναιμία αποτελεί μια από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες αναιμίες και εμφανίζεται κυρίως σε ευπαθείς ομάδες όπως τα βρέφη, τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, οι έγκυες και τα άτομα που βιώνουν σοβαρή απώλεια αίματος. 

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της αναιμίας και την απειλή που αυτή θέτει για την υγεία του πάσχοντος, η αντιμετώπισή της μπορεί να κυμαίνεται από τη μετάγγιση αίματος έως και τη συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου.
Κάποιες διατροφικές συμβουλές για τη γρηγορότερη αποκατάσταση της έλλειψης σιδήρου σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή φαίνονται παρακάτω:

• Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αιμικό σίδηρο όπως κόκκινο κρέας, συκώτι, πουλερικά και ψάρια.

• Αποφυγή κατανάλωσης καφέ και τσαγιού μαζί με τα γεύματα ή τουλάχιστον για μια ώρα μετά τα γεύματα.

• Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C, όπως χυμοί φρούτων και λαχανικών, παράλληλα με τα γεύματα.

• Αποφυγή κατανάλωσης συμπληρωμάτων ασβεστίου ή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε ασβέστιο παράλληλα με τα συμπληρώματα σιδήρου ή με τα γεύματα.

πηγή

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...