Οι γυναίκες στην Τουρκία αντιστέκονται γελώντας


Οι γυναίκες σε ολόκληρη την Τουρκία ανεβάζουν selfie φωτογραφίες στις οποίες γελούν σε όλα τα μέσα μαζικής δικτύωσης αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις επιταγές της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών η δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς ότι οι γυναίκες «δεν πρέπει να γελούν δυνατά δημοσίως». 

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δημοσίως». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς σε ομιλία του τη Δευτέρα σχετικά με την «ηθική διαφθορά» στην Τουρκία. «Η αγνότητα είναι πολύ σημαντική» πρόσθεσε για να υποστηρίξει τη δήλωσή του.

Η δήλωση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις γυναίκες της Τουρκίας. Χιλιάδες έσπευσαν να αναρτήσουν στο Twitter και στο Instagram φωτογραφίες στις οποίες γελούν. Υπήρξαν περισσότερα από 300.000 tweets με τον όρο «kahkaha» (σ.σ. σημαίνει γέλιο στα τούρκικα) ενώ δημιουργήθηκα και τα hashtags #direnkahkaha («Αντισταθείτε Γελώντας») και #derenkadin («Γυναίκες Αντισταθείτε»).

Πολλοί είναι εξάλλου οι πολίτες που προτείνουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε θέματα, όπως ο βιασμός, η ενδοοικογενειακή βία και ο γάμος των κοριτσιών σε νεαρή ηλικία κι όχι στο δημόσιο γέλιο.

«Ήταν μια εξαιρετικά συντηρητική και υπερβολική δήλωση» επισήμανε ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιαστής Ece Temelkuran, που ακολουθείται από σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες του Twitter.

Η Hazal Naz Besleyici, 23 ετών, ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram με ένα μεγάλο χαμόγελο ως απάντηση και έγραψε: «Είμαι ελεύθερη και το αν θα γελάω ή όχι είναι δική μου απόφαση».

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις πριν δυο χρόνια όταν είχε χαρακτηρίσει την άμβλωση ως «δολοφονία». Πολλές γυναίκες είχαν ανεβάσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με την κοιλιά τους γράφοντας: «Δικό μου το σώμα, δική μου η απόφαση».

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...