Η τύχη δεν είναι τυχαία!

Προκάλεσέ την!!!
Όσοι πιστεύουν στην τύχη επειδή τα φαινόμενα τους επιβεβαιώνουν, προφανώς την προκαλούν. Όσοι πάλι πιστεύουν στην τύχη επειδή βλέπουν μόνο την ατυχία τους, μάλλον δεν την προσκαλούν όπως πρέπει. Με δεδομένο ότι η εποχή της κρίσης μειώνει τις καλές στιγμές, επιχειρούμε να αλλάξουμε την τύχη μας. Στα λόγια κατ΄ αρχήν, γιατί από εκεί ξεκινούν και οι πράξεις.

1. Τύχη – η προσωπική μας οπτική 
Είναι σχεδόν μαγικό, αλλά πραγματικά η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και για το πώς λειτουργούν τα πράγματα γύρω μας σε σχέση με το αν είμαστε τυχεροί ή άτυχοι, είναι και αυτή που θα ζήσουμε τελικά. Αν πειστείς ότι δεν είσαι άτυχος, που σημαίνει ότι αξιολογείς θετικά τον εαυτό σου, υπάρχει και περίπτωση να σου «έρχονται» πράγματα που θα τα ονομάσεις «τύχη». Αλλά δεν θα είναι. Είναι μόνο εσύ. 

2. Τύχη – η Θεά με το εξωστρεφές πρόσωπο 
Όσο περισσότερο κλεινόμαστε διότι θεωρούμε τους εαυτούς μας κακότυχους, τόσο περισσότερο κόβουμε την τύχη μας. Το έχω κάνει και είναι γεγονός: ο θυμός, η θλίψη και η επιθετικότητα που με είχαν κατακλύσει μια περίοδο, δε με άφηναν να πλησιάσω άνθρωπο. Και πώς να με πλησιάσει η τύχη; Θέλει μεγάλη προσπάθεια, το ξέρω, αλλά αλλιώς δε φανερώνεται η χρυσή Θεά. 

3. Τύχη – το κορίτσι με το χαμόγελο 
Η φρεσκάδα, η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός προκαλούν πάντα θετικές εξελίξεις. Μπορεί αρχικά να προκαλέσουν και σκιρτήματα «ζηλίτσας» από τους γύρω, αλλά κατά βάση προσελκύουν εκείνους που θα μας ανταποδώσουν το χαμόγελο, την καλή διάθεση και ποιος ξέρει... κάτι τυχερό επίσης. 

4. Τύχη – η κυρία που ρισκάρει 
Δεν είπαμε να ρισκάρουμε και τα πάντα, αλλά η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς. Αν δεν κυνηγήσουμε την ευκαιρία, αν ποτέ δεν υπερβούμε το αναμενόμενο, δε θα έρθει και το μεγάλο, το απίθανο, το, κατά συνθήκη, αδύνατο. Ακούμε ιστορίες επιτυχίας που μοιάζουν εξωπραγματικές και μακαρίζουμε την τύχη του άλλου. Μήπως να ρωτήσουμε καλύτερα πόση αγωνία είχε που έκανε το βήμα το «τρελό»;

5. Τύχη – με τη ματιά της πάντα μπροστά 
Ατυχίες συμβαίνουν σε όλους. 'Η να τις πούμε, αποτυχίες, κακές στιγμές, ατυχείς εκβάσεις; Όπως και να τις ονομάσουμε αυτές τις στιγμές, είναι σίγουρο πως τις έχουμε ζήσει όλοι και πως θα τις ξαναζήσουμε διότι νομοτελειακά δεν γίνεται στη ζωή να μην έρθουν και τα δύσκολα. Όσο περισσότερο κοιτάζουμε προς τα πίσω την ατυχία, τόσο καθυστερούμε την έλευση της τύχης. Ασ' το να πάει στην ευχή και κοίτα μπροστά. 

6. Τύχη – η γυναίκα με τα πολλά πρόσωπα 
Και αν οι άνδρες δεν θέλουν τις γυναίκες με τα πολλά πρόσωπα, δεν πειράζει. Η τύχη τα θέλει και τα αγκαλιάζει. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά προς πάσα κατεύθυνση, δε δίνουμε αποκλειστικότητα σε ευκαιρίες και δεν κλείνουμε πόρτες. Πολλές φορές, η τύχη στρίβει από το δρομάκι που προσπεράσαμε παρότι οι μυρωδιές της μας καλούσαν.

7. Τύχη – εχθρός της ρουτίνας   
Η ρουτίνα στην καθημερινότητα μας είναι κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Η ρουτίνα προσφέρει ασφάλεια γιατί μας ηρεμεί και δε μας βάζει σε μόνιμη βάση να μαχόμαστε με κάτι νέο, άγνωστο, δύσκολο αφού δεν το έχουμε ξαναζήσει. Όμως, αποκλείει και την έκπληξη. Και η τύχη αποτελεί συνήθως έκπληξη. Συνεπώς, ας ξεσκουριάσουμε λιγάκι, ας απασχοληθούμε και με άλλα, μη αναμενόμενα πράγματα χωρίς να προδιαγράφουμε την κατάληξη. Και αν δεν βγαίνουν όλα όπως τα υπολογίζουμε, δεν πειράζει. Γιατί μια μέρα μπορεί να πούμε «Κοίτα να δεις! Ποιος το περίμενε!»


Μία Κόλλια, εξωτ. συνεργάτης kariera.gr, pr@kariera.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...