Διεθνής διαμαρτυρία στα Χανιά: Σαλπάρουν κατά των χημικών


Ο αγώνας εναντία στην διάλυση των χημικών στη θάλασσα της Μεσογείου κορυφώνεται και μάλιστα παίρνει πλέον διεθνείς διαστάσεις. Αύριο οργανώνεται η εν πλω διαμαρτυρία, η οποία θα ξεκινήσει από το παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ σ” αυτή θα συμμετάσχουν ακτιβιστές από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.
Η αναχώρηση των πλοιαρίων τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή υδρόλυσης των χημικών θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι.
Νωρίτερα το μεσημέρι δόθηκε στα Χανιά συνέντευξη Τύπου από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων και του Συντονιστικού, μέλη του πληρώματος του πλοίου  «Ένα Καράβι για τη Γάζα»,  αλλά και Ιταλούς ακτιβιστές. Μεταξύ άλλων σημειώθηκε, όπως αναφέρει το zarpa.gr , πως στην αυριανή κινητοποίηση που θα ξεκινήσει από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων κορυφώνονται ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.. Στην αυριανή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν τρία πλωτά μέσα τα οποία θα κινηθούν προς την περιοχή που πιθανά πλέει το CAPE RAY.
Στα δύο ιστιοπλοϊκά και στο τρίτο σκάφος που θα λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία θα βρίσκονται εκπρόσωποι της Τ.Α, των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, θεσμικών φορέων, συλλόγων και άνθρωποι των κινημάτων.
Όπως είπε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης η απόφαση για την διάλυση των χημικών στην Μεσόγειο είναι εγκληματική καθώς «για πρώτη φορά γίνεται υδρόλυση στη θάλασσα για να απενεργοποιηθούν τα χημικά της Συρίας».
Επίσης ο δήμαρχος Σφακών είπε πως το όλο εγχείρημα συνδέεται με την Ελληνική ΑΟΖ και τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στα όρια της.
Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον Αντιδήμαρχο Πλατανιά κ. Γιώργο Καλαιτζάκη.
Στόχος της κινητοποίησης όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είναι να προσεγγισθεί το CAPERAY«και να πούμε σε αυτούς που είναι πάνω στο πλοίο να σταματήσουν την υδρόλυση και να φύγουν από τα νερά μας».
Από την πλευρά τους οι Ιταλοί ακτιβιστές Λουίτζι και Μαρία, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είπαν από την πλευρά τους πως αυτό το κάνουν από σεβασμό στα νερά της Μεσογείου. Τόνισαν τέλος  οι Ιταλοί ακτιβιστές πως η διαμαρτυρία των Ελλήνων που έχει ξεκινήσει όλο αυτό το διάστημα έχει φθάσει και στην Ιταλία και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, «ενώνοντας τη φωνή μας ενάντια στην καταστροφή της Μεσογείου.»
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...