Το διάβασμα σε μικρή ηλικία μας κάνει πιο έξυπνους


Πες μου πόσα βιβλία διάβαζες μικρός, να σου πω πόσο έξυπνος είσαι!

Τα παιδιά που διαβάζουν ήδη καλά στην ηλικία των επτά ετών τα πηγαίνουν καλύτερα σε διάφορες δεξιότητες αργότερα στη ζωή τους.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, σύμφωνα με τους οποίους τα παιδιά που έχουν αναπτύξει πολύ καλή ικανότητα διαβάσματος στο δημοτικό, τα πηγαίνουν καλύτερα σε IQ τεστ που έχουν να κάνουν με την αφηρημένη σκέψη και τις γενικές γνώσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των επιστημόνων υποδεικνύουν ότι το διάβασμα σε νεαρή ηλικία έχει πολύ περισσότερες επιπτώσεις στον άνθρωπο από την απλή παιδεία.

«Βρήκαμε ότι αυτοί που είναι καλύτεροι στο διάβασμα από μικροί, είναι πιο έξυπνοι στη μετέπειτα ανάπτυξή τους. Ακόμη και από την ηλικία των 7 ετών μπορεί κανείς να δει τη διαφορά. Ίσως δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει αυτό, καθώς όσοι διαβάζουν καλά από νωρίς αναπτύσσουν καλύτερα επίπεδα λεκτικής συλλογιστικής» ανέφερε στη Daily Mail ο ψυχολόγος Dr Stuart Ritchie και συνέχισε: «Το πιο εκπληκτικό είναι ότι τα παιδιά που έχουν καλύτερη ικανότητα διαβάσματος, τα πηγαίνουν καλύτερα και στα μη λεκτικά τεστ».

Οι ερευνητές μελέτησαν 1.890 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων για διάστημα εννέα ετών.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Child Development.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...