Στην κουζίνα: Ανάμεικτα λαδερά λαχανικά με πατάτες


Υλικά: 

Λαχανικά:
400γρ. αρακάς
200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
2 καρότα κομμένα σε κύβους

Επιπλέον υλικά:
3 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)
2 μεγάλες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εναλλακτικά:

Μπορείτε να επιλέξετε για μεγαλύτερη ευκολία τα κατεψυγμένα λαχανικά που υπάρχουν σε όλα τα σουπερμάρκετ. Χρειαζόμαστε για αυτή τη συνταγή περίπου τη μισή σακούλα (500gr).

Συνταγή: 
1. Επιλέξτε ένα σκεύος με χοντρό πάτο, αντικολλητικό. Τα λαχανικά μας θα τα μαγειρέψουμε μόνο με τη ντομάτα, χωρίς προσθήκη νερού, για αυτό το σκεύος πρέπει να είναι αρκετά καλό, ώστε να μη κολλήσει το φαΐ μας. Αν είστε "αρχάριος-α" μάγειρας-μαγείρισσα και νιώθετε ανασφάλεια με μια τέτοια επιλογή, μπορείτε να  προσθέσετε λίγο ζεστό νερό, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να ψηθεί λίγο, αλλά να μη κοκκινήσει. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.

4. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά. Αν είναι κατεψυγμένα δε χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε. Τα ρίχνετε όπως είναι στην κατσαρόλα.

5. Ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το λάδι σε όλα τα λαχανικά

6.  Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στο φαγητό (κατά προτίμηση, ξεφλουδίστε τες πριν τις ρίξετε στο μπλέντερ). 

7. Αφήνουμε να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες.

8. Βάζουμε αλάτι 

9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Το φαγητό μας πρέπει να ψηθεί περίπου στο 3 (3 / 10) και να αποφεύγουμε να ανοίγουμε συχνά την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα. 

Tips: 
- Αν δε προσθέσουμε πατάτες στο φαγητό σας, μην το αφήσετε να ψήνετε για περισσότερο από  40 λεπτά.
-Μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά δε θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό και το φαγητό θα είναι πιο νόστιμο. 
-Μπορούμε να το ανακατεύουμε σταδιακά, κουνώντας την από τα δύο χερούλια. Αν ανοίξετε για να ανακατέψετε, προτιμήστε πλαστικές ή ξύλινες κουτάλες. Έτσι, δε θα σπάσετε το φαγητό σας και δε χαρακώσετε τα σκεύη σας. 
-Τα υγρά στο καπάκι της κατσαρόλας, μην αφήνεται να πέφτουν ξανά στο φαγητό σας. Ρίξτε τα στο νεροχύτη και σκεπάστε ξανά.
Έτοιμο!!!

Καλή επιτυχία,
Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...