Στην κουζίνα: Μεθυσμένο κοτόπουλο στο φούρνο (Κοτόπουλο με μπύρα)

Μία πανεύκολη συνταγή, ειδικά για... αρχάριους-ες. Απαιτείται ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας , ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!!!

Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή 8 μικρά μπούτια κοτόπουλο
1 μεταλλικό κουτί μπύρας 330ml ή και παραπάνω αναλόγως το μέγεθος της γάστρας (προτιμάμε ξανθιά μπύρα με πικρή γεύση)
Αλάτι, πιπέρι.

Προαιρετικά:
Μανιτάρια (προτείνεται)
Πάπρικα ή κάρυ

1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει.

2. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε μέσα σε γάστρα (κατά προτίμηση ). Προτιμάμε το ψήσιμο σε κλειστό σκεύος γιατί κρατάει όλες τις μυρωδιές ,το φαΐ ψήνεται σταδιακά χωρίς να καίγεται και δε χάνει τα υγρά του.

3. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

4. Προσθέτουμε τη  μπύρα μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο.

5. Ψήνουμε σε φούρνο στους  200οC  για περίπου μία ώρα, με κλειστό σκεύος. 10 λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να ροδίσει λίγο το κοτόπουλο.

Σερβίρεται κατά προτίμηση με ρύζι.

Εναλλακτικά:
Μπορείτε να προσθέσετε, αν είστε φίλοι αυτών των μπαχαρικών, λίγη πάπρικα (ή κάρυ). Όχι και τα δύο και σε μικρή ποσότητα, ειδικά αν θέλετε να είναι ελαφριά η γεύση του φαγητού σας.

Τέλος, ιδιαίτερη γεύση δίνουν τα μανιτάρια στο φαγητό μας. Προτείνουμε να μαγειρέψετε το μεθυσμένο κοτόπουλο με μανιτάρια γιατί εκτός ότι αποκτούν μία ωραία γεύση λόγω της μπύρας, δίνουν επιπλέον και μία διαφορετική νότα στο σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία,
Down Time




Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...