Η γυμναστική βελτιώνει τις επιδόσεις


Οι φοιτητές που γυμνάζονται ή ασχολούνται με κάποιο άθλημα έχουν καλύτερους βαθμούς από εκείνους που παραμένουν αδρανείς, υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι ερευνητές ισχυρίζονται ακόμη ότι τα σχολεία και οι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να βελτιώσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους αν θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν βρήκε, ότι οι μαθητές που ήταν γραμμένοι σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή γυμναστήριο εντός του πανεπιστημιακού χώρου κατά το πρώτο και δεύτερο έτος σπουδών τους, πέτυχαν καλύτερους βαθμούς σε σχέση με όσους δεν γυμνάζονταν. 

Επισημαίνουν ακόμη ότι οι φοιτητές με κάρτα μέλους παρέμεναν στο πανεπιστήμιο για περισσότερο διάστημα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας της διδακτορικής φοιτήτριας Samantha Danbert από το τμήμα Κινησιολογίας του πανεπιστημίου, δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Recreational Sports.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...