Πότε θα βρείτε φτηνά αεροπορικά εισητήριαΠενήντα τέσσερις ημέρες πριν την πτήση. 
Αυτός είναι ο «μαγικός» αριθμός που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αν θέλετε να βρείτε το φθηνότερο αεροπορικό εισιτήριο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της αμερικανικής εταιρίας CheapAir, η ομάδα της οποίας ανέλυσε τα δεδομένα και τις τιμές εισιτηρίων τεσσάρων εκατομμυρίων πτήσεων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και υποστηρίζει πως κατά μέσο όρο η χαμηλότερη τιμή για κάθε πτήση εντοπίστηκε 54 ημέρες πριν την αναχώρηση. 
Μπορεί φυσικά η ιδανική ημέρα για φθηνές αγορές να αλλάζει, ανάλογα τον προορισμό, και τα δεδομένα να προκύπτουν κυρίως από αμερικανικά στοιχεία, αλλά η έρευνα αποτελεί ένα αρκετά ασφαλές σημείο αναφοράς για το σύνολο των πτήσεων παγκοσμίως. 
Για παράδειγμα, η CheapAir διαπίστωσε πως μεταξύ 104 και 29 ημερών πριν την αναχώρηση, τα εισιτήρια τείνουν προς την χαμηλότερη δυνατή τιμή τους. Αν κλείσετε εισιτήριο πριν από αυτό το διάστημα ή τον τελευταίο μήνα πριν την πτήση, πιθανότατα θα πληρώσετε περισσότερα. 
Πολλοί επιβάτες, επίσης, συμπέρανε η έρευνα, κάνουν το λάθος να περιμένουν να κλείσουν το εισιτήριό τους την τελευταία στιγμή, πιστεύοντας πως οι αεροπορικές εταιρίες θα ρίξουν την τιμή για να «ξεπουλήσουν». Κι όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα της ομάδας, την ημέρα πριν την αναχώρηση εντοπίζεται κατά μέσο όρο η υψηλότερη δυνατή τιμή. Δύο ημέρες πριν την αναχώρηση εντοπίζεται η δεύτερη υψηλότερη τιμή κ.ο.κ. 
Εντυπωσιακό είναι το «εύρημά» τους, πως η διαφορά μεταξύ της τιμής της ιδανικής και της χειρότερης ημέρας για το ίδιο εισιτήριο είναι κατά μέσο όρο 312 δολάρια (περίπου 230€). Πάντως, οι τιμές των αεροπορικών εισιτήριων εξαρτώνται και από παράγοντες όπως η εποχή του ταξιδιού (αν είναι Χριστούγεννα, το εισιτήριο θα είναι ακριβό όποια ημέρα κι αν το κλείσετε), ο προορισμός και ο ανταγωνισμός στο αεροδρόμιο του εκάστοτε προορισμού. Πάντως, σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις, υπολογίστηκε πως οι καλύτερες πιθανότητες για ένα οικονομικό εισιτήριο "κρύβονται" την 4η Ιουνίου. 

Dailymail via  πηγή
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...