Είναι Σουηδός και έχει γράψει 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia (video)


Εάν η συγγραφή 10.000 άρθρων ημερησίως σας φαίνεται ένα νούμερο πέρα από κάθε φαντασία, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Σουηδό Sverker Johansson. Τον καθηγητή φυσικής και πολιτικό μηχανικό με πτυχία στη Γλωσσολογία, τα Oικονομικά και την Mοριακή Φυσική ο οποίος, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal, έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματης γραφής -γνωστό και ως bot- που βρίσκεται πίσω από 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia. Δηλαδή το 8,5% του συνολικού περιεχομένου της. Όπως εξηγεί ο Johansson το σύστημα που ανέπτυξε, ονόματι Lsjbot, μέσω αλγορίθμου, τραβά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, τις οποίες μετέπειτα συνθέτει σε ένα κατανοητό κείμενο.

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός άρθρων του αφορούν στην ταξινόμηση εντόμων ή σε μικρές πόλεις των Φιλιππίνων καθότι η γυναίκα του κατάγεται από εκεί. Όπως αναφέρει το Popular Science, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα bot για τη συγγραφή κειμένων, αφού ήδη μεγάλες αίθουσες σύνταξης χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες για να μεταδίδουν ακαριαία, έκτακτα γεγονότα, όμως αρκετοί συγγραφείς της Wikipedia αντιδρούν αρνητικά στην ιδέα του Johansson. O ίδιος, πάντως υπερασπίζεται το κατόρθωμά του λέγοντας ότι τα άρθρα του είναι πάντα ακριβή. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο.
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...