10 λόγοι για να κόψεις το τσιγάρο ΤΩΡΑ!Το 70% των καπνιστών λένε ότι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, χωρίς ωστόσο όλοι να το καταφέρνουν, και 3 στους 10 δηλώνει ότι δε θέλει να το κόψει γιατί θεωρεί ότι δε θα του συμβεί κάτι ή γιατί του αρέσει.
Πολλοί που κόβουν αυτή την κακή συνήθεια δεν καταφέρνουν να πειθαρχήσουν τον οργανισμό τους και μετά από μέρες ή μήνες ξεκινούν και πάλι το κάπνισμα. Διαβάστε παρακάτω τα 10 κέρδη για την υγεία σας αν καταφέρετε και σταματήσετε οριστικά το κάπνισμα.1. Το προσδόκιμο ζωής μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10 χρόνια σε σχέση με αυτό που θα ζούσατε αν συνεχίζατε το τσιγάρο. Στην ηλικία των 50 χρόνων ο κίνδυνος θνησιμότητας μειώνεται με τη διακοπή του καπνίσματος εντός των 15 επομένων ετών κατά 50%


2. Οι πιθανότητες να μην πάθετε εγκεφαλικό τριπλασιάζονται, οι πιθανότητες να μην πάθετε έμφραγμα διπλασιάζονται ενώ οι πιθανότητες να μην εκδηλώσετε καρκίνο των πνευμόνων είναι 20 φορές μεγαλύτερες.


3. Μειώνεται σημαντικά η ανάγκη του οργανισμού σας για κρέας. Ο οργανισμός στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη νικοτίνη του τσιγάρου θέλει νιασίνη που βρίσκεται στα κρέατα. Μετά τη διακοπή του καπνίσματος ο οργανισμός δεν το έχει ανάγκη. Κόβετε το τσιγάρο λοιπόν αλλά και καταναλώνετε λιγότερο κρέας που η υπερβολική του κατανάλωση δεν είναι και υγιεινή.


4. Τα δόντια σας θα γίνουν πιο υγιή, δε θα έχετε ουλίτιδα και η αναπνοή σας θα είναι πολύ πιο ευχάριστη αφού θα εξαφανιστεί η άσχημη μυρωδιά που προκαλεί το τσιγάρο.


5. Ο ενοχλητικός βήχας θα γίνει πια παρελθόν όπως και τα "γατάκια" στο στήθος ενώ και το συνάχι τους χειμερινούς μήνες θα μειωθεί σημαντικά.


6. Θα αποφεύγετε τους πολλούς καφέδες που σας προκαλούν υπερένταση και νεύρα αλλά και κούραση που προκαλεί το κάπνισμα. Ακόμη θα μειώσετε σημαντικά τους έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες.

7. Το σεξ θα γίνει πιο διασκεδαστικό και συχνό χωρίς να σας κουράζει. Με το κόψιμο του τσιγάρου μειώνονται δραστικά και οι πιθανότητες να παρουσιάσει ένας άνδρας ανικανότητα μετά τα 50.


8. Θα δείχνετε τουλάχιστον 10 χρόνια νεότεροι. Το τσιγάρο δημιουργούσε ζημιά στο δέρμα σας δείχνοντας το θαμπό και κουρασμένο. Προκαλούσερυτίδες και το αφυδάτωνε. Για παράδειγμα ένα άτομο ηλικίας 45 ετών αν καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα μπορεί να μοιάζει στους υπόλοιπους περίπου 55 ετών.


9. Το χειμώνα δεν θα κρυώνετε τόσο εύκολα αφού η θερμοκρασία του σώματος σας έχει επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Όταν κάποιος καπνίζει τα άκρα του έχουν τουλάχιστον 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία επειδή το κυκλοφορικό δε λειτουργεί σωστά.


10. Οι γεύσεις αλλά και οι μυρωδιές επανέρχονται. Θα απολαμβάνετε περισσότερο τις γεύσεις των φαγητών αλλά και η μύτη σας δε θα σας μπερδεύει πια.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι η Αγγελική και μένω μόνιμα στην Κρήτη. Το Down Time δεν είναι η βασική μου επαγγελματική ενασχόληση, αλλά σε αυτό εδώ το blog μοιράζομαι μαζί σας πράγματα που θεωρώ ενδιαφέροντα. Είμαι δραστήριο και δυναμικό άτομο... λένε. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάθομαι για πολύ. Λατρεύω τα ταξίδια και τα παιδιά... Την ζωή μου αρέσει να την βλέπω θετικά, δεν έχει νόημα άλλωστε να μένεις στα αρνητικά! Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πολλές αρετές, που βελτιώνονται, που εξελίσσονται.. Μου αρέσει επίσης η φύση, η φωτογραφία, να περνάω χρόνο με τους αγαπημένους μου, να απολαμβάνω ωραίες γεύσεις, η ηρεμία της θάλασσας, οι βόλτες, τα ταξίδια, τα αεροπλάνα... Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε οτιδήποτε με την παρέα του Down Time, μην διστάσετε! Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι καλό έχουμε! Να περνάτε καλά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...