15 Ιουνίου 2014: Η γιορτή του πατέρα

Γιορτή του πατέρα : Κυριακή 15 Ιουνίου 2014
(κινητή γιορτή - κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου)

Η γιορτή του πατέρα είναι κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα. Μία γιορτή για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο στήριγμα των οικογενειών. Άλλοτε διακριτικά, άλλοτε περισσότερο οικονομικά, άλλοτε συναισθηματικά, άλλοτε προσφέροντας απλά ηρεμία στο σπιτικό, με όποιον τρόπο κι αν προσπαθούν εμείς τους ευχαριστούμε για αυτό και οφείλουμε να τους τιμούμε και αυτούς, μια και είναι το ίδιο απαραίτητοι και σημαντικοί για την ανάπτυξη ενός παιδιού, όσο και οι μητέρες μας .
Η γιορτή του Πατέρα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ξεκίνησε σαν εορτή προς τιμή των πατεράδων. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε από την Louisa Dodd, της οποίας ο πατέρας πολέμησε στον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο το 1861-
1865. Το 1910 διοργάνωσε ένα κίνημα προς τιμή των πατεράδων που πέθαναν στον πόλεμο. Ο πρόεδρος Calvin Coolidge πρότεινε επίσημα την καθιέρωση μιας ιδιαίτερης ημερομηνίας για τον εορτασμό του πατέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Νίξον τελικά το 1974 όρισε την τρίτη Κυριακή του μήνα Ιουνίου ως ημέρα του πατέρα και επίσημη γιορτή.

down time
πληροφορίες και φώτο από http://www.loveyoufather.com/
φώτο: http://www.loveyoufather.com/
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...